Grillatut ahvenvartaat yrtti-voikastikkeessa

Grillatut ahvenvartaat tuovat kesän parhaat maut lautasellesi: kotimaista luonnonkalaa, pirteää sitruunaa ja täyteläistä yrtti-voikastiketta. Vartaat kypsyvät nopeasti grillissä tai uunissa, ja lopputulos on mehevän herkullinen.

Ainekset

750 g Hätälän Ahvenfileetä
4 rkl rypsiöljyä
1 sitruuna (luomu)
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
Yrtti-voikastike:
60 g voita
2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
ripaus suolaa ja pippurisekoitusta myllystä

Valmistus

Huuhtele ja viipaloi sitruuna. Lado ahvenfileet leikkuulaudalle ja asettele kaksi fileetä vastakkain. Pujottele vartaisiin vuoroin sitruunaviipaleita ja vuoroin tuplafileitä. Ripottele vartaiden päälle öljyä ja mausta kalat suolalla ja pippurilla. Grillaa vartaita keskilämmöllä molemmin puolin muutama minuutti.

Kastikkeen valmistus: Hienonna yrtit. Sulata voi kattilassa ja anna sen nopeasti kiehahtaa. Ota kattila pois levyltä. Kaada kirkas voisula kulhoon ja jätä vaalea sakka kattilan pohjalle. Lisää kirkkaan voisulan joukkoon yrtit ja mausteet. Sekoita ja annostele grillattujen vartaiden päälle.

Tiesitkö

Ahvenvartaat voi esivalmistaa kylmään jo tunteja ennen grillausta. Kun laittaa kaksi filettä päällekkäin ns. tuplafileiksi, lopputulos on erityisen maukas.