Helpot lohirieskarullat juhlapöytään | Reseptit | Hätälä

Lohirieskarullat (Pohjois­pohjalainen Juhlamenu)

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Lohirieskarullat ovat 100-vuotiasta Suomea juhlistavan, neljän paikallisen ruokatalon koostaman Pohjoispohjalaisen Juhlamenun alkuruoka. Tämä kalaherkku juhlapöytään syntyy reilusti rieskasta ja Hätälän graavilohisiivuista. Helppoa ja perinteisen herkullista!

Ainekset

2 pkt (300 g) Hätälän graavilohta siivuina
2 pkt (4 kpl) Pulla-Pirtin Rieskaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl piparjuuri tahnaa
1/2 kpl sitruunan kuori ja mehu
1/2 ruukku tilliä
1 pieni punasipuli
mustapippuria
sormisuolaa
sitruunanlohkoja koristeeksi

Valmistus

Sekoita kulhossa tuorejuusto, piparjuuri, raastettu sitruunan kuori ja mehu, hienonnettu tilli sekä kuutioitu punasipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Levitä täyte tasaisesti rieskojen päälle ja nostele graavilohisiivut täytteen päälle tasaisesti. Jätä muutama siivu koristeluun.
Kääri rulla napakasti kelmuun ja sulje päät. Anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia.
Poista kelmu ja leikkaa lohirieskarulla viistosti annospaloiksi. Koristele graavilohisiivuilla, tillioksilla sekä sitruunanlohkoilla.

Kommentit

  1. Riitta Markkanen
    28.03.2023 klo 09:34

    Tämä menee keittäjällä kokeiluun.

  2. Riitta Markkanen
    28.03.2023 klo 09:36

    Näytti niin hyvältä ja helpolta. Pidän kalasta. En lihasta .

  3. Riitta Markkanen
    28.03.2023 klo 09:37

    Herkkuja ei ole koskaan liikaa lohesta ja yleensäkin kalasta

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *