Karamellisoidut uunijuurekset loimulohella reseptikuva Hätälä

Karamellisoidut uunijuurekset loimulohella

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Tämä helppo ja herkullinen peltiruoka toimii niin koko perheen arkiherkkuna kuin viikonlopun rentona mättöruokana kavereiden kesken. Peltiruokareseptissä uunijuurekset kypsyvät mehevän maistuviksi mausteöljyn, voisulan ja siirapin kera, ja herkutteluannoksen kruunaa juuresten päälle palasteltava loimulohi tai savulohi. On hyvää! Tämän mutkattoman maukkaan yhden pellin uuniruuan suunnitteli Hätälälle Peggy Thomas Peggyn pieni punainen keittiö -blogista.

Ainekset

n. 400 g Hätälän loimulohta tai savulohta
300 g porkkanoita
300 g palsternakka
300 g lanttua
2 rkl tuoretta hienonnettua persiljaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
10 g voisulaa
2 rkl tummaa siirappia
valkosipulimajoneesia tai oman maun mukaan
(koristeeksi persiljaa)

Valmistus

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtele, kuori ja paloittele juurekset tasakokoisiksi.

2. Asettele juurekset uunivuokaan. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna persilja. Sekoita öljy, persilja, valkosipuli ja mausteet keskenään.

3. Kaada mausteöljy vuokaan ja nosta vuoka uunin keskitasolle noin 30 minuutiksi.

4. Kääntele juureksia, ripottele juuresten päälle voisulaa ja siirappia. Jatka kypsennystä uunissa vielä noin 20 minuuttia.

5. Ripottele uunijuuresten päälle käsin revittyä loimulohta tai savulohta. Viimeistele majoneesilla, koristele persiljalla ja nauti.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *