Savulohikranssi joulupöytään
Kaunis kuin joulukoriste, lystikäs kuin lohi! Sitä on tämä joulupöydän näyttävä kala-annos, joka kootaan kekseliäästi kranssin muotoon. Suussasulava savulohi, herkullinen mallasleipä sekä marinoidut kurkut ja punasipuli kruunaavat tämän jouluisen hittiherkun, josta riittää maisteltavaa koko juhlaväelle.
Ainekset
500 g Hätälän Savulohifileetä tai Loimulohifileetä (tai 250 g kumpaakin)
100 g mallasleipää
150 g marinoitua tuorekurkkua
100 g marinoitua punasipulia
sitrusvinaigrettea tai vastaavaa öljy-viinietikkakastiketta
maustettua majoneesia (mausta esim. sitruunalla, piparjuurella tai sinapilla)
tuoretta tilliä
versoja
retiisiviipaleita
pakastettua puolukkaa tai karpaloa
Valmistus
Paloittele savu- tai loimulohi pieniksi paloiksi.
Leikkaa mallasleipä siivuiksi ja murra siivut yhä pienemmiksi paloiksi käsin. Kokoa leipäpalat isolle lautaselle tai tarjoiluvadille kranssin muotoon.
Asettele raaka-aineet ilmavasti kerroksittain. Lisää maustettua majoneesia hieman sinne tänne ja valuta öljy-viinietikkakastiketta ohuena nauhana raaka-aineiden päälle.
Koristele versoilla, tuoreella tillillä, retiisiviipaleilla ja muutamalla pakastepuolukalla tai -karpalolla.