Kuorrutettu nieriäfilee ruohosipulikastikkeella | Kalaresepti | Hätälä

Kuorrutettua nieriäfileetä ruohosipulikastikkeella

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Nieriä on pohjoisen viileissä vesissä viihtyvä lohikala. Sienillä ja sitruunaperunalla kuorrutettu nieriäfilee sopii juhlavammallekin aterialle, vaikka jouluksi. Nieriäannoksen maun viimeistelee ruohosipulikastike. Herkullista! Reseptiin sopii kalaksi myös lohi.

Ainekset

3 x 250 g tai 4 x 150 g Hätälän ruodotonta nieriäfileetä tai lohifileetä
200 g hienonnettuja tuoreita sieniä, esim. kanttarelli, tatti
5 rkl hienonnettua salottisipulia tai sipulia
Voita
Suolaa ja pippuria
Sitruunaperuna:
500 g jauhoisia perunoita kuorittuna ja lohkoina
2 keltuaista
50 g pehmeää voita
1/2 sitruunan hienoksi raastettu kuori (vain keltainen osa)
Suolaa
Ruohosipulikastike:
50 g hienonnettua salottisipulia
1 timjaminoksa
½ laakerinlehti (pieni)
2 dl kuivaa valkoviiniä
3 dl kalalientä
3 dl kuohukermaa
50–100 g suolatonta voita, kylmää, kuutioina
1 dl hienoksi leikattua ruohosipulia
Suolaa, vastajauhettua pippuria

Valmistus

Poista nieriäfileistä nahka. Paista nahat rapeiksi öljyssä, ensin lihapuoli ja sitten pinta. Mausta suolalla.

Valmista sitruunaperuna: Keitä perunat kypsiksi. Kaada vesi kattilasta pois ja nosta kattila hetkeksi kuumalle liedelle, jotta vesi haihtuu pois. Soseuta perunat esimerkiksi vihannesmyllyllä ja lisää soseeseen keltuaiset, voi sekä kuoriraaste. Sekoita huolellisesti ja mausta. Laita perunamassa pursotinpussiin, jossa on tähtiterätylla eli tähdenmuotoinen suutin.

Paista sipuli ja sienet voissa, kunnes seos on kuivahkoa. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Mausta myös nieriäfileet kevyesti. Levitä sieniseosta fileiden päälle. Paina kevyesti lastalla tasaiseksi. Pursota sitruunaperuna sieniseoksen päälle.

Voit valmistaa kalan tähän asti ja säilyttää sitä jääkaapissa sillä aikaa kun valmistat kastikkeen: Laita sipulit, timjami, laakerinlehti ja viini kastikekasariin ja keitä kokoon 1/3. Lisää liemi ja keitä kokoon. Lisää kerma ja keitä kokoon, kunnes kastike "tarttuu lusikkaan".

Poista timjami ja laakerinlehti. Vatkaa kylmä voi joukkoon. Mausta ja viimeistele
sauvasekoittimella tai tehosekoittimella kuohkeaksi. Lisää ruohosipuli. Tarkista maku.

Nosta nieräfileet voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 220-asteisessa uunissa noin 8 –10 min. Jos haluat, voit viimeistellä kuorrutuksen grillivastuksen alla rapeaksi. Tarjoa lisänä ruohosipulikastiketta.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *