Lohitartar ateriakuva Hätälä

Lohitartar

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Lohitartar on loistava aloitus juhlavalle aterialle. Tuoreesta lohifileestä valmistettu tartar toimii alkupalana jo sellaisenaan, mutta tämän reseptin jujuna on mehevä tuplatartar eli lohitartar tarjoillaan avokadotartarin päällä. Näyttävän annoksen täyteläisen maun kruunaavat mangokastike, viinisuolaheinä ja tuore tilli. Reseptistä riittää herkuteltavaa neljälle ruokailijalle – katso ylellisen lohitartarin resepti ja testaa!

Ainekset

150 g Hätälän erittäin tuoretta lohifileetä nahattomana
20 g hienoksi leikattua salottisipulia
1 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
Muutama tippa sitruunamenua
Hieman sitruunan kuorta hienona raasteena
Suolaa ja mustapippuria myllystä
Avokadotartar:
1 syöntikypsä avokado
1 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
Limen tai sitruunan mehua
Suolaa ja mustapippuria myllystä
(Pari tippaa Tabascoa)
Lisäksi:
Mangososetta, joka on maustettu aavistuksella suolaa, sokeria, Tabascoa ja sitruunan tai limen mehua
Koristeeksi:
Viinisuolaheinää ja tuoretta tilliä

Valmistus

Leikkaa lohi veitsellä oikein pieniksi kuutioiksi. Mausta ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

Leikkaa avokado halki, poista kivi ja irrota malto lusikalla kuoresta. Leikkaa malto heti veitsellä tartariksi ja mausta.

Asettele viinisuolaheinä lautasille. Laita lehtien päälle avokadotartar ja pinnalle lohitartar. Pirskottele mangokastiketta lautasille ja koristele annokset.

Kuvassa lohitartarin päällä on Yuzy-kaviaaria.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *