Graavilohi kolmella tavalla reseptikuva

Graavilohi kolmella tavalla

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Graavilohi kuuluu juhlapöytään ja sitä voi tuunata monin eri maustein makua ja vaihtelua tuomaan. Olisiko sinun suosikkisi graavilohi tillillä, graavilohi rosépippurilla vai graavilohi viskillä? Katso Hätälän graavilohireseptit ja kokeile vaikka kaikkia!

Ainekset

1. Graavilohi tilillä
Tuore lohifilee, kuivattua tilliä, ruokosokeria, karkeaa merisuolaa
2. Graavilohi rosépippurilla
Tuore lohifilee, rouhittua rosépippuria, ruokosokeria, karkeaa merisuolaa
2. Graavilohi konjakilla
Tuore lohifilee, rouhittua rosepippuria, ruokosokeria, konjakkia tai viskiä tai jaloviinaa
Koristeeksi tuoretilliä, sitruunaa, limeä

Valmistus

1. Graavilohta tilillä
Ripottele ruodottoman lohen ( myös keskiruodot nypitty pois) pintaan kuivattua tilliä. Kuivattu tilli muuttaa lohen värin hetkessä kauniin punaiseksi. Seuraavaksi ripottele pintaan hieman ruokosokeria (korostaa lohen makua paremmin kuin valkoinen sokeri ja suola imeytyy paremmin) ja lopuksi karkeaa merisuolaa runsaasti fileen peitoksi. Pidä lohifilettä 1 vuorokausi jääkaapissa. Pyyhi "marinoinnin" jälkeen ylimääräiset suolat pois.
Pakasta lohifilee vähintään 1 vrk ja ota se sulamaan vähän ennen tarjoilua varten (n. 1- 2 tuntia) ennen siivuttamista.Kohmeisena ohuiden siivujen leikkaaminen onnistuu parhaiten.
2. Graavilohta rouhitulla rosépippurilla
Ripottele ruodottoman lohen ( myös keskiruodot nypitty pois) pintaan rouhittua rosépippuria. Seuraavaksi ripottele pintaan hieman ruokosokeria (korostaa lohen makua paremmin kuin valkoinen sokeri ja suola imeytyy paremmin) ja lopuksi karkeaa merisuolaa runsaasti fileen peitoksi. Pidä lohifilettä 1 vuorokausi jääkaapissa. Pyyhi "marinoinnin" jälkeen ylimääräiset suolat pois.
3. Graavilohta konjakilla, viskillä tai jaloviinalla
Kohmeisen lohen siivutusvaiheessa sipaise pullasudilla muutama rkl konjakkia siivujen pintaan ja anna marinoitua hetki ja voit tarjoilla todella upean makuista konjakkista suolalohta (parempaa kuin kylmäsavulohi). Voit myös käyttää savunmakuista viskiä konjakin sijasta. Jallukin käy paremman puutteessa, eikä makueroa paljon huomaa. Koristeena ja piristeena käyvät raastettu (hyvin pestyn) limen tai sitruunan kuori ja tilli.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *