Loimulohi-katkaraputartar, uppomuna ja salaattia
Tällä reseptillä valmistuu näyttävä tartar-annos vaikkapa viikonlopun brunssille tai juhlapöytään. Hätälän loimulohi tai loimukirjolohi valmistellaan tartarin muodossa tarjolle uppomunien ja raikkaan salaatin kera. Katso herkullinen loimulohiresepti ja kokeile!
Ainekset
200 g Hätälän Loimulohta tai Loimukirjolohta
150 g Katkarapuja, kuorittuja
50 g Majoneesia
40 g Crème fraîche
2 tl sitruunan mehua
Sitruunan kuorta
Leikattua ruohosipulia
Suolaa, valkopippuria
Uppomuna:
Kananmunia
2 l Vettä
1 tl Suolaa
3 rkl Väkiviinaetikkaa
Lisukkeet:
Salaattisekoitusta
Vinaigrette-kastiketta
Valmistus
Tartar:
Pilko lohi pienempiin paloihin ja sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta.
Uppomuna:
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää suola ja etikka. Rikot munat yksitellen miedosti poreilevaan veteen ja hauduta niitä noin 4-5 minuuttia. Nosta vedestä reikäkauhalla ja kuivaa liinan päällä.
Tiesitkö
Nosta tartaria lautaselle, päälle uppomuna. Koristele yrteillä. Tarjoa lisänä esimerkiksi paahtoleipää tai rapeaa leipää.
