Marinoitua graavisiikaa reseptikuva

Marinoitu graavisiika

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Graavisiika on kokeilemisen arvoinen herkku juhlaan kuin juhlaan. Tässä reseptissä ei kuitenkaan tyydytä pelkkään siian graavamiseen, vaan valmis graavisiika viimeistellään vielä täyteläisellä marinadilla, jossa maistuvat lempeästi rosmariini, katajanmarja, sitruuna ja rosépippuri. Herkuttele graavisiialla perinteiseen tapaan keitetyn perunan ja saaristolaisleivät kera tai salaatin ja maalaisleivän seurana. Molemmilla tavoilla makunautinto on täydellinen! Marinoidun graavisiian reseptin Hätälälle on laatinut Peggy Thomas Peggyn pieni punainen keittiö -blogista.

Ainekset

500 g Hätälän siikafileetä
2 rkl merisuolaa
2 tl sokeria
5 katajanmarjaa
1 rosmariinin oksa
Marinadi:
1/2 dl mietoa oliiviöljyä
1/2 sitruunan kuori raastettuna (luomu)
ripaus suolaa
1 rosmariininoksa
1 tl katajanmarjoja
1 tl rosépippuria

Valmistus

Poista siikafileestä mahdolliset ruodot. Leikkaa fileestä kaksi samankokoista palaa. Mausta pinta suolalla ja sokerilla. Murskaa katajanmarjat ja rosépippuri. Ripottele katajanmarjat, rosépippurit ja rosmariinin lehdet fileiden päälle.

Laita fileiden lihapuolet vastakkain ja kääri tiukasti kelmuun. Nosta kalapaketti jääkaappiin ja anna graavautua 12 h.

Valmista marinadi: Huuhtele ja kuivaa sitruuna. Raasta kuori. Poista rosmariinista lehdet. Murskaa katajanmarjat ja rosépippurit. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.

Ota kalapaketti jääkaapista. Pyyhi mausteet pois ja leikkaa fileestä ohuita siivuja ilman nahkaa. Asettele siivut tarjoiluastiaan ja lusikoi marinadi päälle. Nosta vielä hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *