Herkullinen mantelikala lipeäkalasta | Reseptit | Hätälä

Mantelikala lipeäkalasta

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Lipeäkalasta valmistuu herkullinen mantelikala, sillä mieto ja hienostuneen makuinen lipeäkala toimii erinomaisesti yhteen paahdetun mantelin ja kermaisen kastikkeen kanssa. Herkullisen lipeäkalareseptin on Hätälälle laatinut Peggyn pieni punainen keittiö -ruokablogin Peggy Thomas.

Ainekset

Noin 1 kg Hätälän Lipeäkalaa
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
10 g voisulaa
Noin 4 rkl korppujauhoja lipeäkalan koosta riippuen
60 g mantelilastuja
2 dl kuohukermaa
1/2 sitruunan mehu
Tuoretta tilliä tai fenkolin lehtiä koristeluun

Valmistus

1. Asettele lipeäkala uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja aseta paistomittari kalan paksuimpaan kohtaan.
2. Kypsennä uunissa 175 asteessa kunnes kalan sisälämpötila on 70 °C.
3. Paahda mantelilastut kuivalla paistinpannulla kunnes ne saavat kauniin värin.
4. Kaada lipeäkalasta tullut neste varoen pois uunivuoasta.
5. Valele kalan pintaan voisulaa ja sitruunamehua.
6. Ripottele päälle suola, mustapippuri ja korppujauho.
7. Kaada kerma kalan päälle ja lisää lopuksi mantelilastut.
8. Nosta vuoka uuniin vielä 10 minuutiksi.
9. Koristele tuorein yrtein ja tarjoile.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *