Hätälä & Järvikylä Juhlapaisti reseptikuva

Lohipaisti

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Kun laadukas lohifilee ja aromikkaat yrtit yhdistetään, syntyy talven ja joulun 2022 mehevin kalaisuus!  Maistuva ja näyttävä Lohipaisti hurmaa niin itsenäisyyspäivän juhla-ateriana, kinkun vaihtoehtona kuin jouluisen kalakattauksen kruununa. Reseptin paketoivat yhteistyössä Bocuse d'Or -kumppaniverkostoon kuuluvat Hätälä ja Järvikylä. Tee juhlastasi helposti herkullisempi tällä lohipaistilla! Katso myös lisää uusia reseptejä, ideoita ja inspiraatiota sekä ammattilaisen vinkit joulun kalapöytään Joulu-teemasivultamme.

Ainekset

1 kpl Hätälän lohifileetä (n. 1 kg)
8–10 g suolaa (1,5–2 tl)
mustapippuria myllystä
Yrttinen tuorejuustotäyte:
200 g tuorejuustoa
1 rasia Järvikylän Kalamix
1 sitruunan kuoriraaste (vain keltainen osa)
hienoksi raastettua, tuoretta piparjuurta, noin 1 rkl
tai maun mukaan
1/4 tl mustapippuria myllystä ja ripaus suolaa
Yrttikuorrute pinnalle:
25 g vaaleita korppujauhoja
25 g paahdettua sipulirouhetta
10 g eli ½ ruukku tuoretta Järvikylän persiljaa
10 g eli ½ ruukku tuoretta Järvikylän ruohosipulia
Lisukkeeksi: Esimerkiksi rosollia ja keitettyjä perunoita tai perunamuusia.
Koristeeksi: Granaattiomenan siemeniä ja yrttejä.

Valmistus

Pyydä kauppasi kalaosaston myyjää poistamaan lohifileestä nahka, tai poista se itse. Mausta filee molemmin puolin suolalla ja pippurilla.

Valmista yrttikuorrute: Laita korppujauhot ja paahdettu sipuli tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja lisää yhtä paljon tuoretta ruohosipulia ja persiljaa. Anna koneen pyöriä, kunnes muodostuu tasaisen vihreä yrttikuorrute.

Tee yrttinen tuorejuustotäyte sekoittamalla hienonnetut yrtit, mausteet ja tuorejuusto tasaiseksi tahnaksi.

Laita leivinpaperi työlaudalle. Nosta filee työlaudalle paperin päälle ”lihapuoli” ylöspäin. Tee kaksi viiltoa fileeseen poikittain, niin että voit laskostaa fileen kolmeen kerrokseen. Käännä filee varovasti ympäri ”nahkapuoli” ylöspäin. Levitä täytettä (noin 1/3 osa) keskimmäiselle osalle. Käännä pyrstöosa edellisen päälle. Lisää toiset 1/3 täytettä, ja käännä toinen pää täytteen päälle. Levitä loppu täyte paistin pinnalle.

Ripottele kuorrutus pinnalle, siirrä paisti uunipellille ja paista +200 °C:ssa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Laske tämän jälkeen uunin lämpö +90–100°C:een ja kypsennä paistia jäähtyvässä lämmössä noin 15–20 minuuttia. Mehukkaan paistin sisälämpötila on noin +50–55 °C. Jos haluat varmasti täysin kypsän paistin, odota kunnes mittari näyttää +60–65 °C.

Anna paistin hieman jäähtyä ja nosta se sitten tarjoiluastiaan leivinpaperin ja ison paistolastan avulla.

Kommentit

  1. Pekka Tossavainen
    23.11.2022 klo 16:28

    Tämä menee ehdottomasti kokeiluun!!!

  2. Tiina Y
    24.11.2022 klo 10:34

    Tässä meidän Tapaninpäivä ateria!

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *