Joulupöydän marinoidut silakat

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Herkullinen marinadi tuo silakoihin ripauksen juhlavuutta. Tämä pippureilla, punasipulilla, laakerinlehdillä ja tähtianiksella maustettu marinadi on omiaan joulun kalatarjoiluihin. Aloita valmistus hyvissä ajoin, sillä fileet kylpevät etikkaliemessä vuorokauden verran.

Ainekset

500 g Hätälän Silakkafileetä 

Etikkaliemi
4 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria

Marinadi
2 dl vettä
2 tl suolaa
1,25 dl sokeria
1 dl väkiviinaetikkaa
2 punasipulia
1 tähtianis
10 kokonaista mustapippuria
10 kokonaista maustepippuria
2–3 laakerinlehteä

Valmistus

Poista halutessasi fileistä nahat.

Sekoita etikkaliemi ja kaada silakkafileiden päälle. Laita fileiden päälle vaikka lautanen painoksi, jotta kaikki kalat ovat liemessä. Peitä astia kelmulla. Anna liota vuorokauden verran.

Valuta fileet hyvin ja kuivaa ne talouspaperilla. 

Kiehauta vesi, suola, sokeri ja etikka. Jäähdytä kylmäksi. Viipaloi sipulit. Purkita kerroksittain säilykepurkkiin silakkafileitä, sipulia ja mausteita. Kaada päälle kylmä marinadi ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *