Joulupöydän marinoidut silakat
Ainekset
500 g Hätälän Silakkafileetä
Etikkaliemi
4 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
Marinadi
2 dl vettä
2 tl suolaa
1,25 dl sokeria
1 dl väkiviinaetikkaa
2 punasipulia
1 tähtianis
10 kokonaista mustapippuria
10 kokonaista maustepippuria
2–3 laakerinlehteä
Valmistus
Poista halutessasi fileistä nahat.
Sekoita etikkaliemi ja kaada silakkafileiden päälle. Laita fileiden päälle vaikka lautanen painoksi, jotta kaikki kalat ovat liemessä. Peitä astia kelmulla. Anna liota vuorokauden verran.
Valuta fileet hyvin ja kuivaa ne talouspaperilla.
Kiehauta vesi, suola, sokeri ja etikka. Jäähdytä kylmäksi. Viipaloi sipulit. Purkita kerroksittain säilykepurkkiin silakkafileitä, sipulia ja mausteita. Kaada päälle kylmä marinadi ja anna maustua jääkaapissa yön yli.