Thaimaalainen kalakeitto reseptikuva | Hätälä

Thaimaalainen kalakeitto

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Kalakeitto on suosittu arkiruoka ympäri maailman. Tämä kalakeitto valmistetaan thaimaalaisen keittiön tyyliin, ja lopputulos on taatusti herkullinen! Paikallisia makuja edustavat mm. kaffirlime, galangal, paksoi ja Nam pla -kalakastike. Voit terästää kalakeittoa chilillä oman tulisuusasteesi mukaan. Lohi tai kirjolohi lisätään keittoon kuutioina, joten se kypsyy huippunopeasti. Ravut kuuluvat myös thaimaalaiseen keittiöön. Kuvassa olevaan annokseen on käytetty jättikatkarapuja, ja kokonaiset raa'at tiikeriravut sopivat nekin tähän ruokaan, mutta resepti toimii myös ilman rapuja. Katso resepti ja kokeile thaimaalaista kalakeittoa!

Ainekset

240 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä kuutioituna
1 l vettä
(Isoja kuorellisia kokonaisia rapuja)
½ dl rypsiöljyä
1 sitruunaruohon varsi
30 g galangalia tai inkivääriä hienonnettuna
2 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 salottisipulia
chiliä hienonnettuna, oman maun mukaan
12 kpl miniluumutomaatteja halkaistuna
2 kpl limejä
8 kpl kaffirlimen lehtiä
1 rkl (tai maun mukaan) Nam Pla -kalakastiketta
200 g paksoita eli pinaattikiinankaalta (mini tai tavallista)
400 g kookoskermaa
tuoretta korianteria
Sokeria tai palmusokeri

Valmistus

Irrota ravuista päät ja kypsennä päät rypsiöljyssä. Anna jäähtyä. Siivilöi öljy talteen. Voit tässä vaiheessa kuoria ravut. Jätä pyrstön kärjet koristeeksi. Huom: jos et halua käyttää rapuja, resepti toimii myös ilman niitä.

Kuori sitruunaruohon varresta tarvittaessa yksi kerros ja poista "kanta". Murra rakenne ja hienonna paksummasta päästä vaalea osa.

Laita ½ dl öljyä laakeaan kattilaan. Lisää sipulit, galangal tai inkivääri, sitruunaruoho ja chili. Kuullota hetki.

Lisää ravut ja kypsennä molemmin puolin 1 minuutti. Ota ravut syrjään.

Lisää kattilaan kalakastike, 1 l vettä, tomaatit, limen lehdet ja ½–1 dl limenmehua. Keitä 5 minuuttia. Lisää kattilaan kaalinlehdet ja kookoskerma ja kiehauta.

Kuutioi lohifilee – katso helppo ohje videolta reseptin alta. Lisää keittoon kalapalat ja ravut. Kypsennä vielä hetki, niin että kala on kypsää. Ripottele pinnalle tuoretta korianteria. Voit halutessasi pyöristää keiton makua pienellä määrällä sokeria.

Katso video

Tiesitkö

Katso lisää kalakeittoreseptejä ja vinkit onnistuneeseen lopputulokseen Kalakeitto-teemasivultamme.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *