Crispy rice sushi

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Hätälän savulohta, rapeaksi paistettu riisipeti, raikasta kurkkua ja avokadoa. Ei ihme, että crispy rice sushi koukuttaa jo ensimmäisellä suupalalla! Rapea riisisushi on esim. TikTokista tuttu hittiresepti, joka on helppo valmistaa ja hurmaa syöjänsä satavarmasti. Reseptin Hätälälle on laatinut Peggy Thomas Peggyn pieni punainen keittiö -blogista.

Ainekset

Savulohitäyte ja lisukkeet
400 g Hätälän savulohta
1 1/2 dl majoneesia
2 rkl sriracha-kastiketta
1 hienonnettu kevätsipuli (puolet täytteeseen, puolet koristeeksi)
10 cm pala kurkkua
1 avokado
1/2 limetin mehu
1 rkl seesaminsiemeniä
Sushiriisi
250 g sushiriisiä
3 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa

paistamiseen rypsiöljyä
tarjoiluun soijakastiketta

Valmistus

Valmista sushiriisi pakkauksen ohjeiden mukaan. Mausta riisi.

Vuoraa uunivuoka (koko esim. 32 cm x 21 cm) kelmulla. Kaada riisi kelmun päälle ja painele tiiviisti vuoan pohjalle noin 2 cm korkeaksi levyksi. Nosta vuoka pakastimeen noin 45 minuutiksi tai jääkaappiin 4–8 tunniksi.

Leikkaa veitsellä riisilevystä sopivan kokoisia neliskanttisia sushipaloja. Paista pannulla molemmin puolin tilkassa öljyä, kunnes riisi saa rapean pinnan. Nosta palat jäähtymään tarjoiluastialle.

Poista lohesta nahka. Hienonna kevätsipuli ja ota puolet siitä sivuun koristeeksi.

Yhdistä lohi, majoneesi, sriracha ja kevätsipuli. Sekoita haarukalla tahnaksi.

Viipaloi kurkku. Poista avokadosta kivi ja kuori. Leikkaa viipaleiksi ja purista limetin mehu päälle.

Lisää riisin päälle muutama kurkku ja lohitäytettä. Viimeistele avokadolla, seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *