Pyöreä voileipäkakku
Ainekset
Voileipäkakun täyte
400 g Hätälän savulohifileetä
100 g Hätälän kylmäsavulohta
250 g tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
1/2 ruukkua ruohosipulia
1 rkl chilikastiketta
1/2 sitruunan kuori raastettuna (luomu)
1 tl mustapippuria myllystä
ripaus suolaa tarvittaessa
Leivät
1 pss vaaleaa paahtoleipää
1 pss tummaa sekaleipää/ limppua
Kostutukseen
noin 1–1,5 dl maitoa riippuen, kuinka kostean kakusta haluaa
Kuorrute
250 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
1/2 sitruunan kuori raastettuna (luomu)
Koristeluun esimerkiksi – valitse makusi mukaan: Hätälän kylmäsavulohta, Hätälän graavilohta, yrttejä, sipulia, herneenversoja, salaattien versoja, sokeriherneitä, pakasteherneitä, syötäviä kukkasia...
Valmistus
1. Vuoraa pyöreän kakkuvuoan pohja sekä reunat leivinpaperilla.
2. Poista savulohesta nahka ja paloittele lohi käsin pienemmäksi. Kuutioi kylmäsavulohi. Hienonna ruohosipuli. Huuhtele ja raasta sitruunan kuori. Sekoita kaikki voileipäkakun täytteen ainekset keskenään.
3. Painele vuoan pohjalle kauttaaltaan vaaleita leipäviipaleita. Kostuta pinta maidolla.
4. Lusikoi täytettä leipien päälle ja tasoita. Lisää kerros tummia viipaleita ja toista järjestys. Lisää lopuksi kerros vaaleita leipäviipaleita.
5. Laita lautanen painoksi ja kääräise kelmu vuoan päälle. Nosta voileipäkakku jääkaappiin maustumaan ja anna olla mielellään yön yli.
6. Valmista kuorrute: raasta sitruunan kuori ja sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään.
7. Asettele kakku tarjoiluastiaan. Poista leivinpaperi kakun ympäriltä. Kuorruta kakku kauttaaltaan kuorrutteella ja koristele ennen tarjoilua.
Tiesitkö
Voileipäkakkuun tulevista leivistä ei tarvitse leikata reunoja pois. Ne kostuvat meheviksi ja sulautuvat muuhun leipäpohjaan. Näin ei tule myöskään hävikkiä.
Miksi kaikissa ohjeissa on juustoa ?!?
Eikö ole mitään ’pientä suolaista’ ilman juustoa???
Hei, kiitos kommentista! Esimerkiksi nämä pikkusuolaiset voisivat sopia paremmin makuusi: Kylmäsavulohileipäset, Graavilohi-mätipiirakka ja Juhlapöydän pienet lohipiirakat.