Hätälän pyöreä voileipäkakku lohitäytteellä ja koristeella, reseptikuva

Pyöreä voileipäkakku

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (15)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Voileipäkakku on todellinen juhlapöydän klassikko, joka pysyy juhlaväen suosikkina vuosikymmenestä toiseen. Pitkulaisen voileipäkakun sijasta kannattaa kokeilla vaihteeksi tätä pyöreää voileipäkakkua. Se on paitsi herkullinen suolainen tarjottava, myös todellinen katseenvangitsija! Täyteläisen maun salaisuus piilee kahdessa Hätälän kalaherkussa: kylmäsavulohessa ja lämminsavulohessa. Niitä sekoitetaan suussasulavaan täytteeseen tuorejuuston, ranskankerman ja raikkaan ruohosipuolin seuraksi. Lohivoileipäkakkuun sopii tietysti myös Hätälän graavilohi. Voit valita sen täytteeseen kylmäsavulohen sijasta ja käyttää vielä koristeena kakun päällä. Voileipäkakun koristelussahan on vain mielikuvitus rajana – katso ehdotukset reseptistä! Tämän kalaisan voileipäkakun Hätälälle laati Peggy Thomas Peggyn pieni punainen keittiö -blogista.

Ainekset

Voileipäkakun täyte
400 g Hätälän savulohifileetä
150 g Hätälän kylmäsavulohta
250 g tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
1/2 ruukkua ruohosipulia
1 rkl chilikastiketta
1/2 sitruunan kuori raastettuna (luomu)
1 tl mustapippuria myllystä
ripaus suolaa tarvittaessa

Leivät
1 pss vaaleaa paahtoleipää
1 pss tummaa sekaleipää/ limppua

Kostutukseen
noin 1–1,5 dl maitoa riippuen, kuinka kostean kakusta haluaa

Kuorrute
250 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
1/2 sitruunan kuori raastettuna (luomu)

Koristeluun esimerkiksi – valitse makusi mukaan: Hätälän kylmäsavulohta, Hätälän graavilohta, yrttejä, sipulia, herneenversoja, salaattien versoja, sokeriherneitä, pakasteherneitä, syötäviä kukkasia...

Valmistus

1. Vuoraa pyöreän kakkuvuoan pohja sekä reunat leivinpaperilla.

2. Poista savulohesta nahka ja paloittele lohi käsin pienemmäksi. Kuutioi kylmäsavulohi. Hienonna ruohosipuli. Huuhtele ja raasta sitruunan kuori. Sekoita kaikki voileipäkakun täytteen ainekset keskenään.

3. Painele vuoan pohjalle kauttaaltaan vaaleita leipäviipaleita. Kostuta pinta maidolla.

4. Lusikoi täytettä leipien päälle ja tasoita. Lisää kerros tummia viipaleita ja toista järjestys. Lisää lopuksi kerros vaaleita leipäviipaleita.

5. Laita lautanen painoksi ja kääräise kelmu vuoan päälle. Nosta voileipäkakku jääkaappiin maustumaan ja anna olla mielellään yön yli.

6. Valmista kuorrute: raasta sitruunan kuori ja sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään.

7. Asettele kakku tarjoiluastiaan. Poista leivinpaperi kakun ympäriltä. Kuorruta kakku kauttaaltaan kuorrutteella ja koristele ennen tarjoilua.

Tiesitkö

Voileipäkakkuun tulevista leivistä ei tarvitse leikata reunoja pois. Ne kostuvat meheviksi ja sulautuvat muuhun leipäpohjaan. Näin ei tule myöskään hävikkiä.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *