Lohivoileipäkakku kahdella täytteellä | Reseptit | Hätälä

Lohivoileipä­kakku kahdella täytteellä

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (20)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Lohivoileipäkakku sopii kaikkiin juhliin! Tämä upea voileipäkakku on todellinen juhlapöydän kruunu, ja sisälleen se kätkee peräti kaksi herkullisen kalaisaa täytettä: toinen lämminsavulohella ja toinen kylmäsavulohella. Katso Hätälän resepti maistuvaan lohivoileipäkakkuun!

Ainekset

1 pussi kokonaista tummaa vuokaleipää
1 pussi. kokonaista vaaleaa vuokaleipää
n. 2 dl vahvaa kasvis- tai kalalientä
Päälle: n. 300 g tuorejuustoa, jonka voi varovasti notkistaa majoneesilla tai ranskankermalla.
Koristeluun: esimerkiksi jättikatkaravunpyrstöjä, Hätälän kylmäsavulohisiivuja, tilliä, kirsikkatomaatteja.
Täyte 1:
1 punasipuli
200 g Hätälän savulohta
200 g remouladea – voit ostaa valmiin kastikkeen tai valmistaa itse. Katso resepti tästä
1/2 tl chilijauhetta
50 g (1/2 dl) majoneesia
1/2 tl mustapippuria
1/4 til valkopippuria
1 rkl ranskankermaa
Täyte 2:
200 g Hätälän kylmäsavulohisiivuja tai kylmäsavukirjolohisiivuja
1 punasipuli
180 g tuorejuustoa
5 rkl majoneesia
2 tl rosépippuria

Valmistus

Valmista ensin täytteet maustumaan omiin astioihin jääkaappiin. Pilko sipulit ja lohet sekä lisää muut aineet.

Leikkaa leivistä reunat pois ja siivuta vaakaviipaleiksi. Kostuta leipäkerrokset liemellä ja jaa täyte väleihin haluamassasi järjestyksessä.

Kääri kakku ensin tiukasti leivinpaperiin ja lopuksi tuorekelmuun ja muovipussiin. Nosta kevyt paino kakun päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Tasoita kakun reunat lastalla. Päällystä kakku notkistetulla tuorejuustolla ja koristele haluamallasi tavalla.

Kommentit

  1. Kari Ikonen
    25.03.2022 klo 11:50

    Hyvä alku omaan kakkuun. Kiitos.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *