Lohivoileipäkakku kahdella täytteellä
Ainekset
1 pussi kokonaista tummaa vuokaleipää
1 pussi. kokonaista vaaleaa vuokaleipää
n. 2 dl vahvaa kasvis- tai kalalientä
Päälle: n. 300 g tuorejuustoa, jonka voi varovasti notkistaa majoneesilla tai ranskankermalla.
Koristeluun: esimerkiksi jättikatkaravunpyrstöjä, Hätälän kylmäsavulohisiivuja, tilliä, kirsikkatomaatteja.
Täyte 1:
1 punasipuli
200 g Hätälän savulohta
200 g remouladea – voit ostaa valmiin kastikkeen tai valmistaa itse. Katso resepti tästä
1/2 tl chilijauhetta
50 g (1/2 dl) majoneesia
1/2 tl mustapippuria
1/4 til valkopippuria
1 rkl ranskankermaa
Täyte 2:
200 g Hätälän kylmäsavulohisiivuja tai kylmäsavukirjolohisiivuja
1 punasipuli
180 g tuorejuustoa
5 rkl majoneesia
2 tl rosépippuria
Valmistus
Valmista ensin täytteet maustumaan omiin astioihin jääkaappiin. Pilko sipulit ja lohet sekä lisää muut aineet.
Leikkaa leivistä reunat pois ja siivuta vaakaviipaleiksi. Kostuta leipäkerrokset liemellä ja jaa täyte väleihin haluamassasi järjestyksessä.
Kääri kakku ensin tiukasti leivinpaperiin ja lopuksi tuorekelmuun ja muovipussiin. Nosta kevyt paino kakun päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Tasoita kakun reunat lastalla. Päällystä kakku notkistetulla tuorejuustolla ja koristele haluamallasi tavalla.
Hyvä alku omaan kakkuun. Kiitos.