Hätälä sokerisuolattua siikaa reseptikuva

Sokerisuolattu siika

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Sokerisuolattu siika on kalaherkku vailla vertaa! Tässä reseptissä siika kääritään pikkelöityjen omena- ja kyssäkaalisiivujen kera kauniiksi ruusukkeiksi, joten se tarjoaa myös silmänruokaa joko aterian alkupalana tai juhlapöydän suolapalana. Voit käyttää ruusukkeita myös voileipäkakun koristeluun! Reseptin on laatinut Suomen Bocuse d’Or 2023–2025 edustaja Ismo Sipeläinen. Resepti on toteutettu yhteistyössä Järvikylän kanssa, joka Hätälän tavoin kuuluu Suomen Bocuse d’Or -joukkuetta tukevaan kumppaniverkostoon.

Ainekset

500 g Hätälän siikafileetä
1dl sokeri
1dl suola

Pikkeliliemi:
1 dl väkiviinaetikka
2 dl sokeria
3 dl vettä

1 kpl omena
1 kpl kyssäkaali, pieni

Sitrusvinaigrette:
1 kpl sitruunan mehu
2 rlk Mirin-riisiviiniä
1 rkl oliivioljyä

Lisukkeeksi:
crème fraîchea

Valmistus

Peitä siikafileet sokerisuolalla siten, että sokerisuolaa on fileen molemmilla puolilla, ja laita kylmään neljäksi tunniksi. Ota sen jälkeen siikafileet jääkaapista, huuhtele kylmällä vedellä puhtaiksi ja kuivaa huolella keittiöliinalla.

Kiehauta sokeri, etikka, vesi ja anna jäähtyä. Kuori kyssäkaali ja leikkaa kyssäkaalista sekä omenasta mahdollisimman ohuita viipaleita mandoliinilla. Viipaleiden tulisi olla mahdollisimman elastisia. Aseta omena- sekä kyssäkaaliviipaleet kylmään liemeen noin puoleksi tunniksi.

Leikkaa siiasta ohuita suikaleita. Asettele limittäin omenaa, kyssäkaalia ja siikaa, ja rullaa ne yhteen. Asettelemalla viipaleita ulkopuolelta voit helposti kasvattaa ruusukkeen kokoa.

Sekoita sitrusvinaigretten ainekset keskenään ja tarkista suolan tarve maistamalla. Tarjoile ruusukkeet alkuruokana tai juhlapöydässä kevyesti suolalla maustetun crème fraîchen sekä sitrusvinaigretten kanssa.

Tiesitkö

Vinkki: Voit tehdä ruusukkeista myös pienempiä ja tarjoilla ne ruisnapin päällä pienenä sormisyötävänä. Ruusukkeet sopivat myös vaikkapa voileipäkakun koristeeksi.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *