Kirkas kirjolohikeitto matsutakella ja smetanalla, reseptikuva, Kuusamo-menu

Kirkas kirjolohikeitto, matsutakea ja smetanaa

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Kunnon kalakeitto maistuu aina! Tässä reseptissä se kokataan kirjolohesta ja kotimaisista juureksista ja kasviksista. Lisämakua kirjolohikeitto eli kirjolohiseljanka saa matsutake-sienistä. Kirkas kirjolohikeitto -resepti on osa Hätälän keittiössä -sarjan Kuusamo-menua. Katso koko menu ja kokkaa kolmen ruokalajin illallinen koillismaalaisen keittiön hengessä!

Ainekset

Hätälän kokonainen kirjolohifilee
25 g kuivattuja matsutake-sieniä eli männyntuoksuvalmuskaa
2 dl kuutioina jokaista: juuripersiljaa tai palsternakkaa, kyssäkaali, lanttu tai nauris
1 dl jokaista: purjo, sipuli, lehtiselleri, porkkana
1 l kalalientä
2 dl maustekurkkulientä
1,5 dl smetanaa

Valmistus

Laita matsutake-sienet likoamaan noin 12 tuntia aiemmin pieneen määrään vettä.

Kuori ja paloittele kaikki kasvikset. Puhdista nahka kalasta ja kuutioi filee, mutta älä irrottele kuutioita vaan jätä ne edelleen fileen muotoon – se helpottaa seuraavaa vaihetta.

Mausta kala suolalla ja pippurilla. Hiillosta fileen pinta kaasupolttimella ja laita vielä kylmään.

Ala kuullottamaan kasviksia voi-öljyseoksessa. Lisää ensimmäisenä kattilaan purjo, porkkana, sipuli ja lehtiselleri ja kunnon hyppysellinen suolaa. Kuullota kasviksia n. 3 min ajan.

Lisää loput juurekset ja jatka kuullottamista vielä n. 3 min. Lisää niin paljon kalalientä, että kasvikset peittyvät. Lisää vielä maustekurkkuliemi ja sienet sekä sienten liotusvesi. Varmista ensin, ettei liotusveteen ole irronnut sienistä hiekkaa!

Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kaikki juurekset ovat kypsiä – n. 10–15 min riippuen juuresten koosta. Lisää kirjolohikuutiot kattilaan ja peitä kattila kannella. Katkaise lämpö ja anna kypsyä n. 3 min. Älä hämmennä kalakuutioita rikki! Kirjolohi saa olla hieman alikypsää.

Tarkista suola ja pippuri. Tarjoile keitto vatkatun smetanan kanssa. Hyvää ruokahalua! Katso videolta vinkit kirjolohikeiton valmistukseen!

Katso video

Hätälän keittiössä – Kolmen ruokalajin Kuusamo-menu

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *