Suklaa-vadelma creme brulee reseptikuva Ranska-menu

Suklaa-vadelma crème brûlée

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Tämä jälkiruoka on todellinen ranskalaisen keittiön klassikko! Vanukkaat kannattaa kypsentää ja laittaa jäähtymään jo ruokailua edeltävän iltana, ja viimeistellä ennen tarjoilua. Suklaa-vadelma crème brûlée -resepti on osa Hätälän keittiössä -sarjan Ranska-menua. Katso koko menu ja kokkaa kolmen ruokalajin illallinen ranskalaisen keittiön hengessä!

Ainekset

1 kpl vaniljatanko
3 dl kermaa
2 dl maitoa
70 g hienoa sokeria
90 g tummaa suklaata, 74 % tai +++
4 kpl isoja keltuaisia
ruokosokeria
vadelmia

Valmistus

Tee brûlée-seos valmiiksi jo edellisenä päivänä. Yhdistä maito ja kerma. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet. Lisää siemenet ja vaniljatanko maito-kermaseokseen ja kiehauta nopeasti.

Poista vaniljatanko ja kaada seos pikkuhiljaa suklaapalojen päälle. Sekoita jatkuvasti hyvin, kunnes seos on täysin tasainen. Vaahdota keltuaiset ja sokeri hyvin ja lisää siihen suklaaseos.

Brûléet kannattaa myös kypsentää ja jäähdyttää edellisenä päivä tai viimeistään tarjoilupäivän aamuna. Resepti on neljälle ruokailijalle eli tarvitset neljä pientä kulhoa.

Laita 2–4 kpl vadelmia jokaisen kulhon pohjalle. Kaada brûlée-seos kauhalla kulhoihin ja laita kulhot uuniin +100–110 ºC , n. 40 min. Kypsymisaika riippuu paljon uunista ja astioista eli se voi olla 35–60 min.

Nosta vuoat pois uunista jäähtymään heti kun brûléet ovat kypsiä myös keskeltä. Anna vuokien jäähtyä hyvin jääkaapissa, useampi tunti.

Sirottele jäähtyneiden brûléiden pinnalle ohut kerros karkeaa ruokosokeria. Taputtele ylimääräinen sokeri pois ja karamellisoi sokeripinta kaasupoltinta apuna käyttäen. Tee se varovaisesti, ettei sokeri pala kitkeräksi.

Lisää halutessasi pieni pallo jäätelöä tai sorbettia, esim. pistaasi, suklaa, lakritsa tai vadelma ovat sopivia makuja. Regalez vous !!!

Katso video

Hätälän keittiössä – Kolmen ruokalajin Ranska-menu

Tiesitkö

Crème brûléet kannattaa paistaa uunissa matalassa lämmössä, vaikka siihen menee enemmän aikaa. Matalalla lämmöllä vanukkaiden rakenteesta tulee silkkimäisempi. Kypsyyden voit tarkistaa koputtamalla vuokaa sormin sivulta. Jos vanukas hyllyy hyytelömäisesti, se on kypsää ja valmis jäähdytettäväksi. Katso videolta vinkit suklaa-vadelma crème brûléen valmistukseen!

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *