hauki-pekonivartaat ja metsäsienirisotto reseptikuva Ranska-menu

Hauki-pekonivartaat ja metsäsienirisotto

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Kun kotimainen haukifilee kääritään pekoniin ja kruunataan vielä salvialla, ei lopputulos voi olla kuin herkullinen! Hauki-pekonivartaiden lisukkeeksi valmistetaan oikeaoppinen risotto, joka maustetaan metsäsienillä. Hauki-pekonivartaiden resepti on osa Hätälän keittiössä -sarjan Ranska-menua. Katso koko menu ja kokkaa kolmen ruokalajin illallinen ranskalaisen keittiön hengessä.

Ainekset

500 g Hätälän haukifileetä
1 pkt Amerikan pekonia
10 kpl tuore iso salvian lehti
suolaa ja mustapippuria
voita paistamiseen
Risotto:
250 g risottoriisiä
1 kpl pieni sipuli
1 dl kuivaa valkoviiniä
1,5 l kanalientä tai kasvislientä
n. 1 dl sieniä jauheena
n. 75–100 g voita
n. 75–100 g Grana Padano -juustoa
2 rkl punaviinietikkaa

Valmistus

Valmista risotto: Esikypsennä hienoksi leikattu sipuli voi-oliiviöjyseoksessa, jossa on kunnon ripaus suolaa. Älä ruskista! Lisää riisi ja hämmennä koko ajan. Kun riisi on vähän läpikuultavaa, lisää valkoviini ja anna sen haihtua pois. Muista sekoittaa koko ajan!

Ala nyt lisäämään kiehuvaa lientä kauhallinen kerrallaan, hämmentäen, noin 16–20 min. ajan. Lisää sienijauhe n. 13 minuutin jälkeen.

Kun riisi on al dente, katkaise lämpö ja vatkaa sekaan juusto ja voi. Maistele, mausta ja lisää punaviinietikka. Lisää tarvittaessa juustoa, voita, suolaa ja pippuria.

Kuutioi ja mausta haukipalat. Kääri haukipalat pekoniin, lisää salvianlehti ja pistä ne ohueen puutikkuun, esimerkiksi puinen grillivarras käy.

Paista vartaat voin kanssa kullan ruskeaksi hyvässä pannussa. Varo, ettei voi pala! Voit lopuksi käyttää sitä risoton ja vartaiden päälle kastikkeena.

Tarjoa hauki-pekonivartaat juuri kypsyneen risoton kanssa. Bon Appétit !!

Katso video

Hätälän keittiössä – Kolmen ruokalajin Ranska-menu

Tiesitkö

Voit tehdä kanaliemen tai kasvisliemen risottoa varten itse tai valmistaa sen fondista tai liemikuutioista. Risottoon tarvittavan nesteen määrä ei ole vakio, vaan riippuu myös käytetystä riisilaadusta. Tärkeintä on, että risottoon lisättäessä liemi on kiehuvaa. Katso videolta vinkit hauki-pekonivartaiden ja metsäsienirisoton valmistukseen!

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *