Hätälän kalastaja Heikki Karvanen

Esittelyssä Hätälän kalastaja
Heikki Karvanen

”Alamittaiset jäävät järveen kasvamaan ja isot mahdollisesti kutemaan.”

Heikki Karvanen
Kalastaa Hätälälle kuhaa, haukea, siikaa, ahventa ja madetta Vanajavedeltä

Kalastan käytännössä ympärivuotisesti, kesällä kuitenkin vähemmän. Työpäiville kertyy mittaa keskimäärin 10 tuntia. Edes ammattikalastaja ei voi tietää varmaksi, että mistä sitä kalaa kulloinkin nousee, vaan saalispaikat löytyvät vain hakemalla.

Vanajavesi on työmaana hieno, nautin järvellä olemisesta. Olen kalastanut ammattimaisesti 7 vuotta. Kalastajaksi innostuin ryhtymään vähän vahingossa isän kautta.

Kalankäsittely alkaa heti veneessä, eli kalat verestetään ja avataan ja laitetaan sitten jääveteen. Rannassa saalis laatikoidaan ja punnitaan, ja tehdään asianmukaiset merkinnät. Sitten kalat toimitetaan terminaaliin lähetettäväksi eteenpäin Hätälään. Yhteistyö Hätälän kanssa on sujunut oikein mukavasti, ja myös yhteydenpito Hätälän väen kanssa on hyvää.

Vastuullisuutta toteutan työssäni jatkuvasti huolehtimalla, että saaliskalat ovat oikeankokoisia. Alamittaiset jäävät järveen kasvamaan ja isot mahdollisesti kutemaan.

Kaikkien suomalaisten kannattaisi syödä enemmän kotimaista luonnonkalaa, se on halpaa ja hyvää ruokaa. Oma suosikkini on kuha.

 

Lue myös muiden Hätälän kalastajien tarinoita:

Jarkko Ålander
Pekka Vakkilainen
Timo Pitkänen
Marko Kuusinen
Jari Temonen
Juha Possakka
Riitta Rantapirkola
Juha Kyrö