Silakkalaatikko

Ainekset

300 g Hätälän silakkafileetä
1 kg kiinteämaltoista perunaa tai valmiiksi viipaloidut pakasteperunat
suolaa ja pippuria maustamiseen
1 pkt (125 g) pekonia
2 kpl sipulia

Munamaito:
0,5 l kulutusmaitoa
2 kpl kananmunaa
1 pkt (250 g) tuorejuustoa (esim. tuoreyrtti tai valkosipuli)

Valmistus

Leikkaa silakkafileet paloiksi. Kuori ja viipaloi perunat. Hienonna sipuli ja viipaloi pekoni. Ruskista pekoni ja sipuli pannulla.

Lado voideltuun vuokaan kerroksittain ohuita perunaviipaleita, kalapaloja, sipuli-pekoniseosta, ripottele väliin mausteita. Laita päällimmäiseksi perunaviipaleita ja pinnalle loput pekoniviipaleet.

Sekoita munamaidon aineet keskenään sauvasekoittimella ja kaada vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 1,5 tuntia. Pienennä lämpöä kypsymisen loppuvaiheessa. Tarjoile etikkapunajuurien, suolakurkun sekä tuoreen vihersalaatin kera.