Perinteinen silakkalaatikkoresepti | Reseptit | Hätälä Oy

Silakkalaatikko

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Loading...
Silakkalaatikko on klassinen kalaruoka. Uuniruoka valmistuu helposti tällä ohjeella kotimaisista silakoista ja maistuu etikkapunajuurien, suolakurkun sekä tuoreen vihersalaatin kera. Katso perinteinen silakkaresepti ja kokeile!

Ainekset

300 g Hätälän Silakkafileetä
1 kg kiinteämaltoista perunaa tai valmiiksi viipaloidut pakasteperunat
Suolaa ja pippuria maustamiseen
1 pkt (125 g) pekonia
2 kpl sipulia

Munamaito:
0,5 l kulutusmaitoa
2 kpl kananmunaa
1 pkt (250 g) tuorejuustoa (esim. tuoreyrtti tai valkosipuli)

Valmistus

Leikkaa silakkafileet paloiksi. Kuori ja viipaloi perunat. Hienonna sipuli ja viipaloi pekoni. Ruskista pekoni ja sipuli pannulla.

Lado voideltuun vuokaan kerroksittain ohuita perunaviipaleita, kalapaloja, sipuli-pekoniseosta, ripottele väliin mausteita. Laita päällimmäiseksi perunaviipaleita ja pinnalle loput pekoniviipaleet.

Sekoita munamaidon aineet keskenään sauvasekoittimella ja kaada vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 1,5 tuntia. Pienennä lämpöä kypsymisen loppuvaiheessa.

Tarjoile etikkapunajuurien, suolakurkun sekä tuoreen vihersalaatin kera.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *