Tomaatti-silakkapannu

Helppo ja maukas kalaruoka silakasta vie hetkessä italialaisiin tunnelmiin! Tuore kotimainen silakka saa seurakseen sitruunalla ja basilikalla terästetyn herkullisen tomaattikastikkeen. Mehevän punainen pannuruoka sopii myös arkeen: se kypsyy uunissa valmiiksi vain noin puolessa tunnissa.

Ainekset

750 g Hätälän Silakkafileitä
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
2 rkl hienonnettua basilikaa
Tomaattikastike:
1 makea sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 porkkana
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyrettä
800 g tomaattimurskaa
1/2 raastettu sitruunan kuori (luomu)
1 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 tl ruokosokeria
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan

Valmistus

Hienonna basilika. Asettele silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileiden päälle suola, pippuri ja basilika. Kääri fileet rullalle ja asettele ne pannulle.

Valmista tomaattikastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta porkkana. Raasta huuhdeltu sitruuna. Kuullota sipulit pannulla tilkassa öljyä. Lisää joukkoon kaikki kastikkeen raaka-aineet. Hauduta kastiketta keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

Kaada kastike fileiden päälle ja nosta uunin (200 °C) keskitasolle noin 30 minuutiksi. Nosta uunista ja anna jäähtyä hetki. Tarjoile esimerkiksi pastan kanssa.