Thaimaalainen larp-salaatti loimulohesta reseptikuva

Thai-salaatti loimulohesta

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Thaimaalainen larp-salaatti (lausutaan myös laab, laap tai larb) on Kaakkois-Aasiassa suosittu herkku, jota voi ostaa esimerkiksi katukeittiöistä. Salaatissa käytetään useimmiten kanaa, naudanlihaa tai porsaanlihaa. Hätälän reseptissä loimulohi tekee salaatista herkullisen ruokaisan. Kokeile thai-keittiön makuja tulvivaa loimulohireseptiä ja herkuttele salaatilla riisin kera!

Ainekset

250 g Hätälän loimulohta
2 rkl Jasmin-riisiä + 2 dl lisukkeeksi
2 salottisipulia
1 kpl punainen chili (tai maun mukaan)
1 kpl sitruunaruohon varsi
3 rkl kalakastiketta (Fish sauce)
1 rkl vettä
1–2 rkl limetinmehua
limetinkuorta raastettuna
1 rkl ruokosokeria
tuoretta korianteria
tuoretta minttua ja/tai thai-basilikaa
Pieniä Cosmopolitan-salaatin lehtiä, pestynä ja kuivattuna

Valmistus

Huuhdo 2 dl riisiä ja keitä se kypsäksi paketin ohjeen mukaan. Pidä lämpimänä. Paahda vielä erikseen 2 rkl raakaa riisiä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes se saa hieman väriä. Jauha riisi morttelissa tai vastaavassa karkeaksi jauhoksi.

Poista loimulohesta nahka ja murustele se pienemmiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi salottisipulit. Hienonna chilit. Kuori ja hienonna sitruunaruoho (käytä vain varren alaosasta noin 1/3). Lisää sipulit, chilit ja sitruunaruoho lohen joukkoon.

Yhdistä kalakastike, vesi, sokeri, limetinmehu ja -kuori. Kaada marinadi lohen ja kasvisten päälle, kääntele ja anna marinoitua muutama minuutti. Kokoa salaatti lusikoimalla kalaseosta salaatinlehtien päälle. Ripottele päälle paahdettu riisijauho ja hienonnettuja yrttejä.

Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä ja esimerkiksi makeaa chilikastiketta.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *