Paistettu kirjolohi paahdetuilla juureksilla reseptikuva

Paistettu kirjolohi ja paahdettu juuressalaatti

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Mehukkaaksi paistettu kirjolohifilee ja hunajaisiksi paahdetut juurekset – tämä kalaresepti tuo taatusti veden kielelle ja hurmaa niin viikonlopun herkkuna kuin juhlahetken ateriana. Annoksen kruunaa kylmä kermaviilikastike, joka maustetaan mm. ruohosipulilla ja homejuustolla. Juuston voit valita myös oman maun mukaan, esimerkiksi fetajuusto sopii sekin kalan ja kasvisten seuraksi. Herkullisen kirjolohireseptin Hätälälle laati Peggy Thomas Peggyn pieni punainen keittiö -blogista.

Ainekset

n. 600 g Hätälän kirjolohta
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 rkl öljyä
1 rkl voita
Paahdetut juurekset:
2 porkkanaa
2 palsternakkaa
2 punajuurta
2 rkl öljyä
1 rkl hunajaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
nippu versoja tai salaattia
Homejuustokastike:
200 g kermaviiliä
40 g homejuustoa tai valmista homejuustomurua
2 rkl tuoretta ruohosipulisilppua
1/4 tl mustapippuria myllystä
1 tl sitruunan raastetta

Valmistus

Tee ensin kylmä kastike: Murustele homejuusto kermaviilin joukkoon. Hienonna ruohosipuli ja raasta pesty sitruuna. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja laita kastike viileään maustumaan siksi aikaa, kun kokkaat juurekset ja kalan.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori juurekset. Leikkaa porkkanat ja palsternakat suikaleiksi ja punajuuri paloiksi.

Asettele juurekset uunipellille niin, että punajuuret ovat omassa osiossaan. Sekoita öljy, hunaja ja mausteet keskenään. Lisää öljyseos juuresten päälle.

Nosta pelti uunin keskitasolle noin 30 minuutiksi, kunnes juurekset ovat napakan kypsiä. Kokoa juurekset versojen kanssa astiaan.

Leikkaa kirjolohifilee annospaloiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pannulle öljy ja voi. Paista ensin kirjolohifileen nahkapuoli. Kun nahka on saanut rapean paistopinnan, käännä filee ja paista toinen puoli, noin 2–3 minuuttia fileen koosta riippuen.

Nosta kala lautaselle ja tarjoile paahdetun juuressalaatin sekä kastikkeen kera.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *