Lohiwokki aasialaisittain
Ainekset
400 g Hätälän lohisuikaleita tai vaihtoehtoisesti lohifileetä tai kirjolohifileetä kuutioituna
1 pussi munanuudelia
1 kpl porkkanaa suikaloituna
100 g siitakesieniä, osterivinokkaita tai herkkusieniä paloiteltuna
100 g sokerihernettä suikaleina
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl maustettua wokkiöljyä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl limemehua
Korianteria hienonnettuna
Säilöttyä inkivääriä
Seesaminsiemeniä
Valmistus
Kypsennä nuudelit ja valuta vesi pois. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla.
Kuumenna wokkipannu kuumaksi ja paista lohikuutiot tai -suikaleet kypsäksi wokkiöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota kalat syrjään ja paista pannussa porkkana, inkivääri, sokeriherne ja sienet, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää joukkoon lohikuutiot tai -suikaleet, munanuudelit, soijakastike, korianteri sekä limemehu.
Annostele lautaselle ja koristele seesaminsiemenillä. Tarjoile soijakastikkeen ja säilötyn inkiväärin kera.
Katso video
Tiesitkö
Hyvän wokin salaisuus piilee todella kuumassa wokkipannussa, johon raaka-aineet lisätään kypsymisjärjestyksessä. Sekoittaminen tapahtuu ”heittämällä” pannua ja toisella kädellä lisätään komponentteja. Jotta valmistus etenee jouhevasti, on tärkeää valmistella raaka-aineet kypsennystä varten valmiiksi etukäteen.