Japanilainen kalakeitto ramen reseptikuva | Hätälä

Japanilainen kalakeitto ramen

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Kalakeitosta tulee monille mieleen perinteinen suomalainen lohikeitto. Kannattaa kuitenkin kokeilla myös kalakeittoreseptejä eri maiden keittiöistä, kuten tätä herkullista japanilaista kalakeittoa. Kyseessä on trendikäs kulhokeitto, jossa ainekset kypsennetään erikseen ja yhdistetään tarjoilukulhoissa valmiiksi keittoannoksiksi. Aitoa aasialaisen keittiön tunnelmaa reseptiin tuovat nuudelit, siitakesienet ja inkivääri sekä annoksen viimeistelyyn käytettävä merilevä. Voit käyttää loimulohta suoraan pakkauksesta tai paistaa tuoretta lohifileetä tai kirjolohifileetä keittoon lisättäväksi. Katso resepti ja kokeile kalakeittoa japanilaiseen tapaan!

Ainekset

240 g Hätälän loimulohta tai tuoretta lohifileetä tai kirjolohifileetä
200 g ramen-nuudeleita
Noin 1,5 l kala- tai kasvislientä
tuoretta valkosipulia
inkivääriä hienonnettuna
100 g sieniä (esim. siitake)
4 kananmunaa keitettynä
kevätsipulia
soijakastiketta
Merilevää (Nori)
seesaminsiemeniä (vaalea/musta)

Valmistus

Kuori keitetyt kananmunat ja leikkaa ne puolikkaiksi. Hienonna kevätsipuli.

Lohko sienet. Voit paistaa ne tilkassa öljyä tai kiehauttaa ne pienessä määrässä lientä.

Jos käytät tuoretta lohta, mausta se kevyesti suolalla ja paista tai grillaa. Jos käytät Hätälän loimulohta, voit lämmittää sitä hieman pannulla. Pieni kala tarvittaessa annospaloiksi.

Kuumenna liemi ja mausta se halutessasi valkosipulilla ja inkiväärillä. Keitä nuudelit vedessä, valuta ja annostele syviin kulhoihin. Lisää kulhoihin omiin ryhmiin sienet, kananmunat, kevätsipulit ja kala. Annostele kuuma liemi kulhoihin.

Kalan päälle voi ripotella paahdettuja seesaminsiemeniä. Keiton kanssa voi tarjota myös kuivattua merilevää esimerkiksi levynä. Jos haluat, voit maustaa keittoa vielä soijakastikkeella.

Tiesitkö

Katso lisää kalakeittoreseptejä ja vinkit onnistuneeseen lopputulokseen Kalakeitto-teemasivultamme.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *