Kirkastetun voin valmistus | Reseptit | Hätälä Oy

Kirkastettu voi

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Kirkastettu voi kestää kuumentamista lähes kuten öljy, mutta siinä on voin oma maku. Täten se on ihanteellinen mm. kalan paistamiseen. Katso selkeät ohjeet, miten kirkastettu voi valmistetaan.

Ainekset

Voita

Valmistus

Aseta haluamiasi voimäärä pakastusrasiaan ja sulata se mikrossa minimiteholla. Voi on valmis kun se on sulanut ja valkoinen hera on laskeutunut pohjalle.

Kaada päällä oleva kirkastunut voi varovasti toiseen astiaan ja jäähdytä.

Kirkastettu voi säilyy kuten tavallinen voi jääkaapissa. Voidaan valmistaa kattilassa, liedellä, mutta silloin aikaa menee enemmän.

Tiesitkö

Kirkastettu voi kestää kuumentamista lähes kuten öljy, mutta siinä on kuitenkin voin oma maku. Täten se on ihanteellinen mm. kalan paistamiseen. Minulla on tapana paistaa kirkastetussa voissa ensin muutama kokonainen murskattu valkosipuli ja kovia yrttejä, kuten timjamia ja rosmariinia. Kun niiden maku on siirtynyt voihin, paistan siinä kalan ja samalla sivelen maustevoilla kalan pintaa. Tällöin mehevyys säilyy paremmin, maku kalassa kehittyy ja lopuksi bonuksena tämä kalan sively antaa todella ammattimaisen kuvan tekemisestä ;) Jäljelle jääneen heran voi käyttää vaikka leipätaikinassa tai perunamuusiin.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *