Paistettua siikaa ja sitruunapasta
Siikaa, sitruunaa ja rutkasti hyvää makua! Niistä on tehty tämä yksinkertaisesti herkullinen arkiruokaresepti, joka valmistuu lautasellesi vain puolessa tunnissa. Tiesitkö, että miedon hienostunut siika viettää sesonkiaan toukokuusta marraskuulle, ja nousee Hätälän kalastajien haaviin kotimaamme vesistöistä? Reseptin on Hätälälle laatinut Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas.
Ainekset
500 g Hätälän Siikafileetä
1 rkl öljyä
2 rkl voita
ripaus suolaa ja mustapippuria
Sitruunapasta:
300 g nauhapastaa
1 rkl oliiviöljyä
1 makea sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 sitruunan kuori + 1 rkl sitruunamehua
1 dl pastan keitinvettä
2 dl kuohukermaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
1 dl parmesaania
Valmistus
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota tilkassa öljyä. Huuhtele sitruuna. Raasta pannulle sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää keitinvesi ja kerma. Lisää hienonnettu basilika ja mausteet. Anna hautua muutama minuutti. Lisää joukkoon valutettu pasta sekä parmesaani. Sekoita nopeasti.
Valmista siikafileet. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy sekä voi. Asettele fileet pannulle nahkapuoli alaspäin. Paina lastalla fileitä pannua vasten hetki ja jatka paistamista muutama minuutti. Käännä ja paista fileitä noin puoli minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Asettele fileet pastan kanssa lautaselle. Koristele basilikalla ja halutessasi parmesaanilla.