Nizzansalaatti lohesta, kevyt ja ruokaisa | Reseptit | Hätälä Oy

Nizzansalaatti lohesta

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Nizzansalaatti lämminsavulohesta on kevyt, terveellinen ja ruokaisa salaatti. Herkullinen savulohi tai savukirjolohi saa seurakseen makua kasvisten lisäksi anjoviksesta ja keitetyistä kananmunista. Tämä lohisalaatti sopii niin arkilounaaksi, viikonlopun ateriaksi kuin juhlavaan alkupalapöytään. Katso kalaresepti ja kokeile!

Ainekset

n. 600 g Hätälän savulohifileetä tai savukirjolohifileetä

½ kg perunoita keitettynä (siikli)

100 g vihreitä papuja keitettynä

4 kpl keitettyä kananmunaa

1 kpl punasipulia renkaina

4 kpl luumutomaattia lohkoina

½ kpl tuorekurkkua

1 ras anjovista

1 prk Kalamata-oliiveja

 

Kastike

½ dl sitruunamehua

1 kpl hienonnettu valkosipulin kynsi

½ rkl Dijon-sinappia

½ tl suolaa

½ tl sokeria

2 rkl lehtipersiljaa hakattuna

1 dl rypsiöljyä

Valmistus

Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.

Viipaloi perunat ja paloittele pavut. Leikkaa kananmunat ja tomaatit lohkoiksi sekä sipuli ohuiksi renkaiksi. Halkaise ja viipaloi kurkku. Lämmitä lohi.

Asettele ainekset kauniiksi kerrossalaatiksi laakeaan kulhoon. Lisää päällimmäiseksi munalohkoja, anjovisfileitä ja oliiveja. Lusikoi nizzansalaatille kastiketta. Koristele persiljalla.

Tarjoa salaatti esimerkiksi tuoreen patongin kanssa.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *