Nizzansalaatti lohesta
Ainekset
n. 600 g Hätälän savulohifileetä tai savukirjolohifileetä
½ kg perunoita keitettynä (siikli)
100 g vihreitä papuja keitettynä
4 kpl keitettyä kananmunaa
1 kpl punasipulia renkaina
4 kpl luumutomaattia lohkoina
½ kpl tuorekurkkua
1 ras anjovista
1 prk Kalamata-oliiveja
Kastike
½ dl sitruunamehua
1 kpl hienonnettu valkosipulin kynsi
½ rkl Dijon-sinappia
½ tl suolaa
½ tl sokeria
2 rkl lehtipersiljaa hakattuna
1 dl rypsiöljyä
Valmistus
Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
Viipaloi perunat ja paloittele pavut. Leikkaa kananmunat ja tomaatit lohkoiksi sekä sipuli ohuiksi renkaiksi. Halkaise ja viipaloi kurkku. Lämmitä lohi.
Asettele ainekset kauniiksi kerrossalaatiksi laakeaan kulhoon. Lisää päällimmäiseksi munalohkoja, anjovisfileitä ja oliiveja. Lusikoi nizzansalaatille kastiketta. Koristele persiljalla.
Tarjoa salaatti esimerkiksi tuoreen patongin kanssa.