Täytetyt kesäkurpitsat grillissä reseptikuva

Grillatut kesäkurpitsat kala-kasvistäytteellä

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Helppo ja herkullinen ruoka syntyy kesäkurpitsasta ja kalasta. Hauskan näköiset kesäkurpitsakupit kypsyvät herkulliseksi grillissä, ja täytteeseen käy melkein mikä tahansa kala makusi mukaan! Jos käytät kypsää kalaa, kuten loimulohta, savusiikaa tai vaikka uunikalan tähteitä, murustele kala valmiin täytteen sekaan. Jos käytät raakaa kalaa, kuten kuutioitua lohifileetä tai Hätälän valmiita lohisuikaleita, lisää ne täytteeseen kypsennyksen loppuvaiheessa. Kokeile täytettyjä kesäkurpitsoita grillissä!

Ainekset

Kalaa makusi mukaan, esimerkiksi Hätälän savusiikaa, loimulohta tai lohisuikaleita
Kesäkurpitsaa
Salottisipulia hienonnettuna
Valkosipulia hienonnettuna
Oliiviöljyä
Punaista paprikaa pieninä kuutioina
Tomaattimurskaa
Suolaa, pippuria
Tuoretta basilikaa suikaleina
Kypsää tai raakaa kalaa
Parmesan-juustoa

Valmistus

Leikkaa kesäkurpitsat noin 4–5 cm pätkiksi. Koverra esim. pienellä lusikalla sisus pois niin, että toinen pää jää umpinaiseksi pohjaksi. Voitele palat öljyllä, mausta suolalla ja paahda grillissä, kunnes malto hieman pehmenee. Jäähdytä.

Kuullota sipuli ja paprika öljyssä kattilassa. Lisää valkosipuli, pilkottu kesäkurpitsan sisus ja tomaattimurska. Hauduta, kunnes vesi on haihtunut ja seos on kuivahkoa. Lisää kala ja hauduta hetki. Mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla.

Jäähdytä hieman. Annostele täyte kesäkurpitsakuppien sisään. Viimeistele täytetyt kesäkurpitsat grillissä, kunnes ne ovat kuumia. Nosta lautasille, valuta pinnalle hieman hyvää oliiviöljyä ja raasta pinnalle vielä Parmesan-juustoa. Tarjoa hyvän salaatin, grillatun leivän ja hummustahnan kanssa.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *