Grillatut lohimedaljongit ja yrttivoi
Ainekset
Grillatut lohimedaljongit
600 g Hätälän Lohifileetä
1 rkl rypsiöljyä
1 tl savupaprikaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
Yrttivoi
150 g pehmeää voita
1/2 sitruunan kuori (luomu)
1/2 ruukku ruohosipulia
1 rkl tuoretta hienonnettua tilliä
ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistus
Grillatut lohimedaljongit
- Leikkaa fileestä noin 5 cm:n kokoisia paloja.
- Leikkaa palojen keskeltä pituussuuntaan syvä viilto nahkaan asti. Älä leikkaa nahkaa rikki.
- Käännä palat auki nahkapuoli alaspäin. Sivele pinta öljyllä ja mausta.
- Nosta lastalla medaljongit grillille. Grillaa nopeasti molemmin puolin, kunnes kala on kypsä.
Yrttivoi
- Hienonna yrtit. Huuhtele ja raasta sitruunan kuori. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.
- Laita yrttivoi kelmun päälle ja sido kelmu tiiviiksi rullaksi. Nosta rulla jääkaappiin jähmettymään.
- Leikkaa jähmettynyt voi ohuiksi viipaleiksi ja asettele kuuman kalan päälle.