Sitruslohikeitto
Sitruslohikeitto on lohikeittojen aatelia. Sitruunaruoho tuo kalakeittoon pirteää makua ja katkaravut viimeistelevät kokonaisuuden. Voit käyttää kalakeittoon lohen sijasta Hätälän kirjolohta. Katso herkullinen kalakeittoresepti ja kokeile! Mukana myös helppo ohje videolla, miten kuutioit lohifileen.
Ainekset
500 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä kuutioituna
150 g katkarapuja
1 pss isoja keittojuureksia (pakaste)
1 kpl sipuli
1 tl sitruunaruohotahnaa
1 l vettä
1 kpl kalaliemikuutio
2 rkl rypsiöljyä
1 kpl laakerinlehti
½ ruukkua korianteria
Valmistus
Kuutioi sipuli ja kuullota se yhdessä sitruunaruohon kanssa öljyssä. Lisää vesi ja liemikuutio sekä keittojuurekset ja laakerinlehti. Keitä pari minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Lisää joukkoon kalakuutiot ja katkaravut. Hauduta varovasti kypsäksi.
Annostele keitto lautaselle ja koristele korianterilla.
