Horeca Korianteripestolla kuorrutettu lohifilee
Ainekset
1,5 kg Hätälän D-trimmattua lohifileetä
10 % suolaliemi
Mustapippuria myllystä
1 dl Järvikylän korianteripestoa
Pak choi -siitakesienipaistos:
350 g pak choita
100 g siitakesieniä, paloiteltuna
4 rkl rypsiöljyä
10 tippaa seesamiöljyä
4 g valkosipulinkynsi, murskattuna
4 g raastettua inkivääriä
3 g punainen chili
40 g salottisipulia, suikaleina
50 g ohutta teriyaki-kastiketta
1 lime
paahdettuja seesaminsiemeniä
Kimchi-majoneesi:
300 g Hellmann's paksua majoneesia
100 g valmista kimchia (ilman nestettä)
Paahdettuja seesaminsiemeniä
Yrttipaneeraus:
25 g vaaleita korppujauhoja
25 g paahdettua sipulia
10 g tuoretta persiljaa
10 g tuoretta ruohosipulia
suolaa ja jauhettua mustapippuria
Valmistus
Suolaa fileet, 20–30 minuuttia, riippuen niiden paksuudesta. Valuta ja kuivaa. Nosta fileet voideltuihin uunivuokiin. Mausta pippurilla ja sivele pintaan korianteripestoa.
Anna maustua. Tee sillä aikaa lisukkeet ja kastike.
Valmista pak choi -siitakesienipaistos: Kuumenna öljy wokissa ja lisää seesamiöljy. Paista nopeasti sipulit, inkivääri ja chili. Lisää sienet ja pak choi, ja paista kunnes nesteet hieman irtoavat. Mausta teriyaki-kastikkeella. Lisää lopuksi hieman limen mehua ja paahdettuja seesaminsiemeniä
Aja kimchi pyreeksi tai hienonna se veitsellä. Sekoita kimchi ja majoneesi ja anna maustua. Ripottele kastikkeen pintaan paahdettuja seesaminsiemeniä.
Valmista yrttipaneeraus: Laita korppujauhot ja paahdettu sipuli tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja lisää yhtä paljon tuoretta ruohosipulia ja persiljaa. Anna koneen pyöriä, kunnes muodostuu tasaisen vihreä yrttikuorrute.
Kypsennä kala vaadittuun sisälämpötilaan. Ripottele kalan pintaan hieman rapeaa yrttipaneerausta. Koristele vielä Järvikylän yrteillä. Tarjoa lisäksi esim. höyrytettyä riisiä.