Grillatun kalan jälkisuolaus | Kalankäsittely | Hätälä

Grillatun kalan jälkisuolaus

Grillissä valmistettu kala tuo mukavaa vaihtelua grillikauden ruokalistalle!

Kala kypsyy grillissä todella nopeasti. Lohen ja kirjolohen lisäksi kannattaa kokeilla grillata myös vaaleita kaloja, kuten kotimaista siikaa. Vaalealihaisten kalojen valmistaminen grillissä eroaa esimerkiksi lohesta siinä, että kalat kannattaa suolata vasta grillauksen jälkeen. Katso tästä Hätälän vinkit ja helppo video-ohje grillatun kalan jälkisuolaukseen!

Tarvitset

Hätälän siikaa tai muita kokonaisia vaaleita kaloja
200 g hienoa merisuolaa
2 l lämmintä vettä

Ohje vaalean kalan jälkisuolaukseen

Valmistelu

1. Leikkaa kala selkärangan vierestä nahkaan asti auki.

2. Aseta avattu kala halsteriin. Halsterilla kokonaisen kalan grillaaminen onnistuu parhaiten.

Vinkki: Voit grillata kokonaiset kalat myös ilman halsteria. Tällöin kala kannattaa viiluttaa eli leikata sen pintaan poikittaisia viiltoja koko kyljen matkalta. Viiluttamalla kala kypsyy paremmin ja saa siistin pinnan.

Grillaaminen

3. Laita halsteri kuumaan grilliin. Aloita grillaaminen aina nahkapuolelta.

4. Grillausaika vaihtelee grillin mukaan. Kypsän kalan tunnista kauniin ruskeasta väristä. Voit varmistaa kypsyyden lämpömittarilla. Kypsän kalan sisälämpötila on 65 °C.

Jälkisuolaus

6. Valmista 10-prosenttinen suolaliuos: lisää 200 grammaa hienoa merisuolaa kahteen litraan lämmintä vettä. Sekoita haarukalla, niin suola sulaa nopeammin.

7. Irrota kypsäksi grillattu kala varovasti halsterista ja siirrä suolaveteen. Anna suolautua 2 – 3 minuuttia.

8. Valmista tuli!

 

Katso ohjevideo

Hyväksy tilastointi- ja markkinointievästeet katsoaksesi videon. Muuta hyväksyntääsi

Takaisin kalankäsittelyyn