Muikku Tarte Tatin eli nurinpäin paistettu muikkupiiras Lindströmin kalapihvi tillinsiemenkastikkeella | Kalareseptit | Hätälä

Horeca Muikku Tarte Tatin

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Hätälän resepti ammattikeittiöille: muikku tarte tatin eli nurinpäin paistettu muikkupiiras. Keikauskakun idealla toimivassa reseptissä suomalainen perinnekala muikku kohtaa ranskalaisen keittiön. Tulos on paitsi herkullinen, myös upean näköinen.

Ainekset

500 g Hätälän perattuja muikkuja
100 g voita
100 g pekonia ohuina suikaleina
150 g hienoksi suikaloitua purjoa
300 g kypsää perunaa viipaleina
400 g ruispiirastaikinaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistus

Huuhdo muikut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja kuivaa hyvin. Sulata puolet voista laakeassa kasarissa ja lisää joukkoon pekonit ja purjot. Hauduta pehmeäksi (älä ruskista) noin kolme minuuttia, nosta sivuun ja jäähdytä.

Kauli taikina parin millin paksuiseksi ja hieman vuokaa suuremmaksi levyksi. Voitele vuoan pohja lopulla voilla. Mausta muikut suolalla ja pienellä määrällä mustapippuria. Lado muikut vuokaan säteittäin, pyrstöt kohti keskustaa. Tee tarvittaessa toinen kerros.

Levitä perunaviipaleet muikkujen päälle limittäin. Annostele purjo-pekoniseos tasaisesti perunoiden päälle. Peitä koko komeus taikinalla ja työnnä taikinan reuna vuoan ja muikkujen väliin. Paista 180-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.

Ota piiras uunista ja anna sen tekeytyä noin viisi minuuttia. Kumoa piiras tarjoiluvadille ja tarjoa heti. Jos haluat, voit paistaa piirasta vielä muutaman minuutin kumottuna, jolloin pinta rapeutuu.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *