Kalaisa, moderni voileipäkakku – Hätälä

Kalaisa voileipäkakku

Kalaisa voileipäkakku tuo juhlapöytään makua ja väriloistoa – ja mikä parasta, se on helppo valmistaa. Täytteinä muun muassa Hätälän kotimaista kuhaa ja loimulohta.

Ainekset

Lohileivät

600 g Hätälän loimulohifileetä
150 g crème fraîchea
1 etikkapunajuuri
1/2 sitruunan mehu
1 rkl hienonnettua tilliä
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
14 siivua vaaleaa leipää

Kuhaleivät

500 g Hätälän kuhafilettä
1 ruukku basilikaa
1 ruukku persiljaa
2 dl pinjansiemeniä
150 g parmesaania
1 kuorittu valkosipulinkynsi
2 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
ripaus suolaa ja mustapippuria
14 siivua tummaa leipää

Valmistus

Lohileivät

1. Asettele siivutetut leivät leikkuulaudalle.
2. Raasta etikkapunajuuri. Purista sitruunan mehu ja hienonna tilli.
3. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja voitele leivät täytteellä yhdeltä puolelta.
4. Paina leivän puolikkaat kevyesti yhteen.

Kuhaleivät

1. Asettele kuhafilee uunivuokaan. Kypsennä uunin keskitasolla 180ºC asteessa noin 10 minuuttia.
2. Nosta uunista ja jäähdytä. Raasta parmesaani, nypi basilikan lehdet ja persiljan tupsut.
3. Laita yrtit, parmesaani, sitruunan mehu, mausteet, pinjansiemenet ja valkosipuli tehosekoittimeen.
4. Sekoita pieneksi rouheeksi ja lisää öljy ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen.
5. Kaada yrttipesto kulhoon ja sekoita kalan kanssa pehmeäksi seokseksi.
6. Voitele leivän puolikkaat täytteellä ja paina yhteen.

Kakun kokoaminen

1. Kokoa lohi- ja kuhaleivät tarjoilualustalle tornin tai kakun muotoon ja koristele mielesi mukaan.