Loimulohi-avokadosalaatti

Kaipaatko vaihtelua perussalaateille? Tämä herkullisen ruokaisa salaatti syntyy mm. loimulohesta, avokadosta, fenkolista ja appelsiinistä. Annoksen viimeistelevät patonkilastut ja kastikkeena granaattiomena-vinaigrette.

Ainekset

150 g Hätälän Loimulohta
100 g fenkolia
1 avokado, halkaistu, kivi poistettu ja kuorittu
1 appelsiini, kuorittu
1 granaattiomena
Oliiviöljyä
Viikunaetikkaa
Suolaa ja mustapippuria
Patonkia
Vuonankaalia, minttua tms. yrttejä tai versoja
Mikrosalaattia

Valmistus

Pakasta patonki ja leikkaa kohmeisesta patongista terävällä veitsellä ohuita lastuja. Kuivaa lastut uunissa.

Leikkaa fenkoli erittäin ohuiksi viipaleiksi ja laita ne jääveteen puoleksi tunniksi. Valuta hyvin.

Leikkaa appelsiini ja avokado haluamaasi muotoon. Paloittele loimulohi.

Halkaise granaattiomena. Ota toisesta puolikkaasta siemenet talteen ja purista toisesta puolikkaasta mehu. Sekoita mehusta, oliiviöljystä ja viikunaetikasta kastike ja mausta se suolalla ja pippurilla. Mausta fenkoli ja appelsiinit kastikkeella.

Kokoa salaatti kerroksittain lautasille ja valele kastiketta pinnalle.