Kalapuikot kotimaisesta kalasta
Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas.
Tee itse ihanan rapeat ja herkulliset kalapuikot Hätälän kalastajien pyytämästä kotimaisesta kalasta. Reseptiin käyvät vaaleat kalat, kuten kuha, siika ja ahven. Kalapuikot on lasten kestosuosikki, ja tämä ruoka maistuu varmasti koko perheelle. Katso kalapuikkojen helppo resepti ja kutsu myös lapset mukaan kokkaamaan! Reseptin on Hätälälle laatinut
Ainekset
500 g Hätälän kuhafileetä tai siikafileetä tai ahvenfileetä
1 iso kananmuna
1 dl ruisjauhoja
6 dl maissihiutaleita
1 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
Valmistus
1. Vispaa kananmuna kevyesti kulhossa. Mittaa ruisjauhot omalle lautaselle.
2. Hienonna maissihiutaleet erikseen ja lisää joukkoon öljy hyvin sekoittaen.
3. Halkaise kuha pituussuunnasta puoliksi. Leikkaa kalan ohut ruoto-osa pois keskeltä.
4. Leikkaa veitsellä kalapuikon mallisia paloja. Mausta kalapalat molemmin puolin suolalla ja pippurilla.
5. Kierittele kalat ruisjauhoissa, sen jälkeen kananmunassa ja lopuksi maissihiutaleissa.
6. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 5–8 minuuttia kalapuikkojen koosta riippuen.