Uunimuikut
Peggyn pieni punainen keittiö -blogista.
Sano muikku maukkaille uunimuikuille! Hätälän helpon ohjeen salaisuus piilee smetanassa ja kärsivällisessä kypsyttelyssä. Tällä muikkureseptillä teet maistuvaa kalaruokaa kotimaisista muikuista. Maukkaan muikkureseptin on Hätälälle laatinut Peggy Thomas
Ainekset
300 g Hätälän muikkuja
1 tl voita
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl tomaattipyrettä
1/2 tl suolaa
1/4 tl chilijauhetta
1/4 mustapippuria
200 g smetanaa
nippu tuoretta persiljaa
1/2 tl chili flakes mausteseosta
Valmistus
1. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota keltasipuli voissa pannulla.
2. Lisää joukkoon valkosipuli, tomaattipyre, suola, mustapippuri ja smetana.
3. Anna kastikkeen saostua muutama minuutti, välillä sekoittaen.
4. Asettele muikut vierekkäin leivinpaperilla suojattuun vuokaan.
5. Kaada kastike päälle. Suojaa uunivuoka foliolla.
6. Kypsennä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia.
7. Koristele persiljalla ja ripottele chili flakeseja päälle. Tarjoile esimerkiksi muusin kanssa.
Kiitos uunimuikku reseptistä, tein neulamuikuista ,nam 👍🙂