Nyhtöhauki pitaleipä reseptikuva | Hätälä

Nyhtöhauki pitaleipä

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Rentoa street foodia kotimaisesta hauesta – kyllä, luit aivan oikein! Mehukas nyhtöhauki pitaleivän täytteenä on kalaherkku, joka maistuu koko perheelle. Mutkaton katuruoka kalasta sopii niin arkeen kuin viikonloppuun, sillä valmista tulee nopeasti. Neljän hengen Nyhtöhauki pitaleipä -reseptin laati Hätälälle Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas. Katso helppo haukiresepti ja herkuttele Hätälän kalastajien vastuullisesti pyytämällä kotimaisella kalalla!

Ainekset

750 g Hätälän haukifileetä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1 dl teriyaki kastiketta
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 valkosipulinkynsi
4 pitaleipää
1 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
Fenkoli-sipulisalaatti:
1 fenkoli
2 punasipulia
10 cm pala kurkkua
1/2 ruukkua korianteria
1/2 punainen mieto chili
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 limetin mehu
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/4 tl suolaa
1/2 tl sokeria

Valmistus

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Suojaa uunivuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.

Poista fileistä tarvittaessa ruodot. Sekoita kastikkeet ja hienonnettu valkosipulin kynsi. Asettele fileet uunivuokaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja kaada kastikeseos päälle. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, fileiden paksuudesta riippuen.

Valmista sillä aikaa fenkoli-sipulisalaatti. Raasta fenkoli ja kurkku isolla terällä. Kuori ja suikaloi punasipulit. Hienonna korianteri ja leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Yhdistä kasvikset. Yhdistä oliiviöljy, viinietikka, limetin mehu, hienonnettu valkosipuli ja mausteet. Sekoita kastike raasteen kanssa. Anna maustua hetki kylmässä.

Nosta vuoka pois uunista ja pienennä haukifileet haarukalla. Täytä pitaleipä nyhtöhauella, salaatilla ja lusikallisella jogurttia.

Tiesitkö

Voit valmistaa fenkoli-sipulisalaatin jo etukäteen – se maistuu erinomaiselta vielä seuraavanakin päivänä. Jos leivot pitaleivät itse, ne voi myös pakastaa ja ottaa sulamaan tarpeen mukaan.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *