Loimulohisalaatti mukaan purkissa, Hätälän reseptikuva

Loimulohisalaatti purkissa

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Purkkisalaatti on täydellinen lounaseväs! Tee salaatti valmiiksi edellisenä iltana ja nappaa se jääkaapista mukaan aamulla – lounasaikaan voitkin sitten herkutella raikkaalla ja rapeana säilyneellä salaatilla. Tässä reseptissä salaatti saa terveellisen proteiinilisän savu- tai loimulohesta ja pirteää makua itsetehdystä sitruskastikkeesta. Ohjeesta tulee runsas pääruokasalaatti yhdelle tai jaettava salaatti pienempään nälkään kahdelle. Katso resepti ja kokeile herkullista purkkisalaattia!

Ainekset

100 g Hätälän loimulohta tai savulohta
50 g salaattisekoitusta
50 g helmitomaatteja tms. pieniä tomaatteja
50 g appelsiinilohkoja
50 g avokadoa kuutioina
50 g kurkkua kuutioina
30 g porkkanaraastetta
Sitruskastike:
1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
½ dl sitruunamehua
½ dl limen mehua
150 ml oliiviöljyä
50 ml rypsiöljyä
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
Salaatin pinnalle:
Siemensekoitusta tai paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistus

Tee sitruskastike valmiiksi. Ohjeesta tulee kastiketta useampaan käyttökertaan, ja se säilyy jääkaapissa. Yhteen salaattiin tarvitset 3–4 rkl kastiketta.

Laita mehut kasariin ja keitä kokoon kolmasosa. Jäähdytä mehut, laita kulhoon ja vatkaa öljyt sekaan. Mausta seos sokerilla ja suolalla.

Laita purkin pohjalle ensin kastike, sitten porkkana, kurkku, avokado, appelsiini, lohi, tomaatit ja päällimmäiseksi salaatti.

Ennen kuin kumoat salaatin lautaselle, voit kääntää suljetun purkin ylösalaisin, jotta kastike valuu salaatin aineksiin. Viimeistele salaatti ripottelemalla siemeniä valmiin salaattiannoksen päälle.

 

 

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *