Grilliplatter-reseptikuva Hätälä

Grilliplatter

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Grilliplatter on monipuolinen kesän grilliruoka, josta löytyy jokaiselle jotain. Siihen sopivat kotimaisista kaloista ahven ja siika, jotka yhdistyvät maistuviin vihanneksiin. Kahdella eri kalalla valmistettuna grillilautaselta löytyy paljon hyvää makua ja siitä saa monenlaisia yhdistelmiä. Ahven valmistuu kätevästi vartaissa ja maustetaan aasialaisittain. Siika puolestaan grillataan perusmausteiden kera esim. halsterissa tai sitten perinteisesti leivinpaperia tai foliota apuna käyttäen. Ota haltuun tämä herkullinen grilliplatter-resepti, jonka on laatinut Hätälälle Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy Thomas.

Ainekset

500 g Hätälän ahvenfileetä
500 g Hätälän siikafileetä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
nippu timjamia
rypsiöljyä
Mausteliemi:
1 tl kuorittua ja raastettua inkivääriä
1 kuorittu ja raastettu valkosipulinkynsi
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl soijakastiketta
1/2 lime
nippu korianteria
Grillatut kasvikset:
300 g varhaiskaalia
1 fenkoli
2 punasipulia
200 g pieniä parikoita
200 g kypsiä varhaisperunoita
1 sitruuna
1/2 dl rypsi-tai oliiviöljyä

Valmistus

Liota puisia varrastikkuja ahvenvartaita varten vedessä noin 30 minuuttia ennen käyttöä. Voit laittaa ne likoamaan jo ennen kuin alat valmistelemaan muita aineksia.

Grillattuja vihanneksia varten leikkaa fenkoli reiluiksi viipaleiksi. Irroita kaalin kova kanta ja leikkaa pala neljään osaan. Leikkaa sipulit kahtia. Huuhtele paprikat. Ripottele kasvisten päälle öljyä. Leikkaa sitruuna viipaleiksi.

Aloita aasialaishenkisten ahvenvartaiden valmistaminen mausteliemestä. Raasta kuorittu inkivääri ja valkosipuli. Purista lime. Sekoita mausteaineet keskenään ja mausteliemi on valmis.

Siikafileiden grillaamista varten lado siikafileet leivinpaperin päälle ja taputtele tarvittaessa talouspaperilla fileiden pinta kuivaksi. Sivele kalojen päälle molemmin puolin rypsiöljyä sekä mausta suolalla ja mustapippurilla. Asettele fileet halsteriin nahkapuoli alaspäin. Lisää timjamia päälle ja nosta toinen siikafilee kanneksi ja sulje halsteri.

Pujottele sitten fileet varrastikkuihin ja sivele liemi fileiden pintaan kauttaaltaan.

Grillaa ensin kasvikset ja sitruunaa keskilämmöllä grillissä, kunnes saavat kauniin paistopinnan. Ripottele sormisuolaa kasvisten päälle. Grillaa seuraavaksi kalat.

Grillaa vartaat keskilämmöllä molemmin puolin muutaman minuutin verran. Ripottele päälle tuoretta korianteria.

Grillaa siikafileet kuumassa grillissä molemmin puolin muutaman minuutin, kunnes kala on kypsää.

Grillattuasi kalat, asettele ne kasvisten kanssa tarjoiluastiaan.

Tiesitkö

Jos kaipaat platterille kastikkeita kaveriksi, kokeile esim. paholaisen hilloa tai kylmiä vaaleita kastikkeita.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *