Lohi-kebabrulla

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Se kevyempi kebab loihditaan lohesta, ja tällä reseptillä onnistut takuuvarmasti. Rullaa mukaan herkullista makua tomaattisalsan, sipulin sekä tuorejuuston avulla, ja kruunaa kokonaisuus Hätälän lohella tai kirjolohella. Täydellinen valinta viikonloppuun tai vaikka arjen pieneen herkutteluun!

Ainekset

80 g Hätälän Lohifileetä tai Kirjolohifileetä
1 kpl iso tortillapohja
2 rkl maustettua tuorejuustoa
20 g tuoretta baby-pinaattia
30 g marinoitua punasipulia
40 g tomaattisalsaa
30–40 g halloumi-juustoa ohuina viipaleina

Maustamiseen:
Raastettua sitruunan kuorta
Suolaa ja jauhettua mustapippuria
Tuoretta basilikaa

Valmistus

Mausta lohi suolalla, pippurilla ja raastetulla sitruunankuorella.

Levitä tuorejuustoa tortillapohjan alaosaan, sekä hieman yläreunaan. Ripottele pinaatti tuorejuuston päälle ja tomaattisalsa ja punasipuli pinaatin päälle. Lisää seuraavaksi halloumi-viipaleet, sitten lohi ja lohen päälle vielä tuoreet basilikanlehdet.

Rullaa kokonaisuus tiukaksi paketiksi niin, että yläreunan juusto liimaa reunan kiinni. 

Kun on aika syödä, grillaa rullat epäsuoralla tekniikalla, eli siirtämällä rullat grillin reunalle. Kääntele, jotta rullat kypsyvät tasaisesti. Grillausaika vaihtelee riippuen grillin kuumuudesta ja kalan etäisyydestä hiillokseen.

Anna paketin jäähtyä hetki leikkuulaudalla ja leikkaa se lopulta paloiksi. Halutessasi voit kääräistä rullan leivinpaperiin tai folioon.

Lisukkeeksi voit tarjota haluamaasi kastiketta sekä hyvää vihersalaattia.

Katso video

Tiesitkö

Lohi on parhaimmillaan, kun jätät sen hieman lasimaiseksi. Myös kypsä lohi sopii tähän reseptiin, sillä täytteen lisukkeet pitävät kalan mehukkaana. Voit seurata kalan kypsymistä lämpömittarilla, aivan kuten pihvin paistossa.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *