Siivutettu lohi | Uutinen | Hätälä

Hätälä kasvattaa merkittävästi siivutuskapasiteettiaan

Suomen suurin kalayritys vahvistaa investoinneilla asemiaan kotimaassa ja tähtää vientiin

Suomen suurin kalayritys Hätälä Oy on investoinut tämän vuoden aikana merkittävästi siivutuskapasiteettinsa lisäämiseen Oulussa sijaitsevassa tehtaassaan. Samalla yhtiö on kasvattanut savustuskapasiteettiaan. Investoinnit ovat osa Hätälän pyrkimystä vahvistaa edelleen asemiaan Suomen markkinoilla ja hakea lisää kasvua myös vientimarkkinoilta. Samalla ne lisäävät kotimaisten kalatuotteiden tarjontaa, sillä kaikki Hätälän tuotteet valmistetaan Suomessa.

Yhteensä Hätälän investoinnit kohoavat tänä vuonna yli kolmeen miljoonaan euroon.

Hätälän toimitusjohtaja Riku Isohätälä kertoo, että vastikään käyttöön otetut investoinnit parantavat yrityksen kilpailukykyä entisestään ennen kaikkea siivutetuissa graavilohi- ja kylmäsavulohituotteissa. Näiden tuotteiden kysyntä kasvaa koko ajan vahvasti niin Suomessa, Pohjoismaissa kuin muuallakin Euroopassa.

”Hätälän nyt hankkima siivutuslinja on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Sen ansiosta voimme tarjota kuluttajille yhä parempia tuotteita. Siivuista tulee entistä tasaisempia ja laadukkaampia. Myös tuoteturvallisuus kohentuu, koska automatisointi vähentää kalan koskettelua käsin”, hän toteaa.

Investoinnit mahdollistavat myös Hätälän tuotantomäärien kasvattamisen. Automaation lisääntymisestä huolimatta investoinnit eivät vaikuta työntekijöiden määrään. Toimitusjohtaja Isohätälä uskoo, että työntekijöiden tarve saattaa jopa kasvaa, mikäli Hätälä onnistuu suunnitelmiensa mukaan lisäämään tuotteidensa menekkiä.

Hätälä valmistaa ja markkinoi laadukkaita kalatuotteita vähittäiskaupoille ja ammattikeittiöille sekä tukkuliikkeille. Yhtiön päätoimipaikka on Oulussa. Sen myyntikonttorit toimivat Oulussa, Seinäjoella ja Hämeenlinnassa. Hätälän palveluksessa on vakituisesti noin 185 ihmistä; sesonkiaikoina jopa 300. Lisäksi yhtiö tarjoaa työtä yli 200 suomalaiselle kalastajalle.

Hätälän liikevaihto nousee tänä vuonna noin 80 miljoonaan euroon. Sen tehtaalla käsitellään vuodessa noin 15 miljoonaa kiloa kalaa.