Hätälä palkittiin vastuullisista pakkauksistaan

Hätälä Oy voitti Lidl Suomen Pakkaustarinoita 2021 -kilpailun kategoriassa ”100 % kierrätettävä pakkaus”. Hätälä osallistui kilpailuun kokonaisuudella, jossa kalapakkausten muovia vähennetään ja siitä tehdään täysin kierrätettävää kolmessa eri pakkaustyypissä: kovakalvorasioissa, tuorekalarasioissa ja vakuumipakkauksissa.

Lidl Suomen Pakkaustarinoita-kilpailu kutsui yritykset sekä korkeakoulut ja muut oppilaitokset kilpailemaan oivaltavista pakkausratkaisuista, joilla vähennetään ylimääräistä muovia, parannetaan pakkausten kierrätettävyyttä tai luodaan jotakin aivan uutta. Kilpailun kategoriat olivat: Eroon ylimääräisestä muovista, 100 % kierrätettävä pakkaus ja Jotain aivan muuta.

Pakkaustarinoita-kisan kilpailuaika oli 11.1.–31.3.2021. Lidlin esiraati valitsi osallistujien joukosta yhteensä 15 finalistia, joiden joukosta asiantuntijaraati valitsi voittajat. Asiantuntijaraatiin kuuluivat Antro Säilä (Suomen pakkausyhdistys ry), Anu Mänty (Sitra), Vesa Kärhä (Muoviteollisuus ry), Jussi Manninen (VTT) ja Laura Kvissberg (Lidl Suomi).

Asiantuntijaraati perusteli Hätälän voittoa mm. seuraavasti:

  • Hätälän kilpailutyössä muovi vähenee vähän monessa eri kohdassa, jolloin pienistä askelista tulee iso askel.
  • Ratkaisu on käytännönläheinen: toteutustapa on realistinen ja uudet pakkaukset heti käytettävissä.
  • Kierrätettävän monomateriaalin ja muovin vähentämisen yhdistelmä on todella vaikuttava ja Hätälä olisi voinut saada palkinnon myös ensimmäisestä kategoriasta.
  • Kuluttajan kannalta ratkaisu on helppo: se ei muuta pakkausten käytettävyyttä tai ulkonäköä.

”Saamamme tunnustus on meille merkittävä, sillä olemme tehneet paljon työtä pakkauksiemme muovin määrän vähentämiseksi ja kierrätettävyyden parantamiseksi, ja olemme myös sitoutuneet jatkamaan kehitystyötä”, varatoimitusjohtaja Matti Isohätälä kommentoi. ”Vastuullisena yrityksenä haluamme tuotteidemme olevan vastuullisia pakkauksia myöten. Koemme tärkeäksi, että myös tulevat sukupolvet saavat nauttia kalatuotteita hyvällä omallatunnolla.”

Lue lisää Hätälän vastuullisuudesta ja kiertotaloudesta tehtaallamme.

Lidl Suomen Pakkaustarinoita 2021 -kilpailun kaikki voittajat ja finalistit löydät täältä.