Hauen ruodonpoisto | Kalankäsittelyvinkit | Hätälä

Hauen ruodonpoisto, y-leikkaus

Katso Hätälän parhaat vinkit kalankäsittelyyn. Hätälän ohjeilla opit laittamaan herkullisia kalaruokia tuoreesta kokonaisesta kalasta. Katso tästä helpot ja selkeät ohjeet hauen ruodonpoistoon ns. y-leikkauksella.

Tarvitset

Hätälän haukifileen
Fileointiveitsen

Ohje hauen ruodonpoistoon, y-leikkaus

1. Aseta haukifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Tunnustele fileen keskiosasta, missä ruotorivi kulkee.

2. Tee ensimmäinen viilto ruotoriviin saakka, niin että ruotorivi juuri ja juuri tuntuu veitsen kärjessä.

3. Ala sitten leventää viiltoa varovasti, kääntäen veistä ruotorivin mukaisesti. Leikkaa samalla tavalla toiselta puolelta ruotoriviä.

4. Poista fileen keskiosa ja ruotorivi sen mukana. Hauen ruodonpoisto voi ensin tuntua vaikealta, mutta harjoitus tekee mestarin!

Vinkki

Vältä ruokahävikkiä, hyödynnä haukifilee kokonaan! Poistetusta osasta voi saada leikattua vielä ruodottoman pikkufileen. Loput ruoto-osasta voi käyttää vaikka kalaliemen valmistukseen.

Tiesitkö, että hauki sopii hyvin murekkeisiin, murekepihveihin ja kalapulliin? Hauki on vähärasvainen ja miedonmakuinen kala, jonka paras pyyntiaika on lokakuusta toukokuulle.

 

Katso ohjevideo

Hyväksy tilastointi- ja markkinointievästeet katsoaksesi videon. Muuta hyväksyntääsi

Takaisin kalankäsittelyyn