Ahvenet uunissa aasialaisittain
Ainekset
500 g Hätälän Ahvenfileetä
200 g puna/valko/varhaiskaalia oman maun mukaan
100 g retiisiä
1 kevätsipulinvarsi
1/2 limetti
Marinadi:
3/4 dl thai soijakastiketta
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl makeaa chilikastiketta
1/2 limetin mehu
1 tl tuoretta inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
mustapippuria myllystä muutama rouhaisu
Koristeluun:
1 tl seesaminsiemeniä
1 kevätsipulinvarsi
punaista mietoa chiliä
nippu tuoretta korianteria
Valmistus
Valmista marinadi: Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli. Purista limetin mehu. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki marinadin raaka-aineet keskenään.
Kuumenna uuni 200 °C asteeseen. Suikaloi kaalit ja hienonna kevätsipuli. Viipaloi limetti ja retiisit.
Asettele puolet fileistä vuoan pohjalle. Peitä kalat kaalilla ja lado loput fileet vuokaan. Ripottele retiisit, kevätsipulit ja limetin viipaleet vuokaan ja lusikoi marinadi päälle. Nosta vuoka uunin keskitasolle noin 15 minuutiksi.
Ripottele uuniahvenien päälle seesaminsiemeniä, viipaloitua chiliä, hienonnettua kevätsipulia ja korianteria.