Horeca Graavilohi Pokekulho
Hätälän resepti ammattikeittiöille: poke bowl on trendikäs ruoka, jossa herkullinen annos tarjoillaan mutkattomasti mutta kauniisti kulhoon aseteltuna. Tässä pokekulhoreseptissä appelsiini, avokado ja mango muodostavat huikean makuyhdistelmän Hätälän graavatun lohen kanssa.
Ainekset
800 g Hätälän Appelsiini-lime graavattua lohta fileesiivuina
5 dl soijapapua
3 kpl tuorekurkkua
4 pnt kevätsipulia
10 kpl retiisiä
4 kpl appelsiineja
5 kpl avokadoa (syöntikypsä)
5 kpl mango
1,2 l kypsää riisiä
5 kpl limettiä
Lehtipersiljaa
Valmistus
Keitä riisi ja soijapavut pakkauksien ohjeiden mukaan. Huuhtele kevätsipuli, retiisi ja kurkku. Leikkaa sen jälkeen kaikki ohuiksi viipaleiksi. Halkaise mango ja avokado. Poista sisältä kivi, leikkaa kuori irti ja viipaloi hedelmäliha. Kuori appelsiini ja leikkaa paloiksi.
Annostele riisi kulhon pohjalle. Rullaa lohi ruusukkeiksi. Asettele riisin päälle kauniisti kaikki raaka-aineet.
Koristele annos lehtipersiljalla tai korianterilla ja limetin viipaleilla.
